23948sdkhjf

Studerende udvikler nye produkter til Radius Møbler

Hadsten-virksomheden har netop afsluttet sin deltagelse i designkonkurrencen Innovation Cup, og direktør Niels Kastrup er begejstret over mødet med fremtidens møbeldesignere.
Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning har endnu en gang høstet anerkendelse for designkonceptet Innovation Cup, der netop er blevet afviklet for 20. gang.

Forløbet blev afsluttet umiddelbart efter påske og havde deltagelse af sjette semester-studerende fra Teko’s særlige furniture design-linje.

Begejstret Radius-direktør
Under overskriften "Break Zone" fik de studerende til opgave at udvikle og designe deres bud på et nyskabende og originalt siddemøbel til 'den lille pause' og 'det korte møde' i det offentlige rum.

Bag oplægget til konkurrencen stod Radius Møbler, der deltog i konkurrencen for første – men ikke nødvendigvis sidste – gang:

- Jeg må så sandelig sige, at vores møde med Innovation Cup har været en positiv oplevelse. Vi har aldrig været med før. Men det har været frugtbart og meget berigende at være med, og vi kan bestemt anbefale andre virksomheder at sige ja tak til en Innovation Cup, hvis de skulle få buddet, lyder det begejstret fra direktør Niels Kastrup.

Rusket igennem på den gode måde
Direktør Niels Kastrup sidder med det daglige ansvar for Radius Møblers administration, salg og markedsføring. Partner Lars Andersen tager sig af den tekniske drift samt selve produktionen, og han betegner mødet med fremtidens møbeldesignere som frugtbart på flere måder:

- Vi er først og fremmest blevet rusket godt og grundigt igennem på det den gode måde. De studerende har udfordret vores vante måder at tænke design og møbler på, og så har vi – måske endnu vigtigere – fået kontakt til et relevant og professionelt uddannelsesniveau, som har meget mere at byde på, end vi forestillede os på forhånd, siger Lars Andersen og fortsætter:

- Selv om de studerende endnu mangler den sidste bid af deres uddannelse, udviser de langt hen ad vejen den samme seriøse og professionelle tilgang til deres idéer og projekter som en erfaren designer. Tilsat den umiddelbare kreativitet og vildskab, som vi andre er tilbøjelige til at glemme i det daglige, fordi vi bliver for selvfede og satser på de designere, vi kender i forvejen, lyder det selverkendende fra produktionschefen.

Og vinderne blev...
23-årige Camilla Poulsen og 25-årige Pernille Rask løb med prisen for konkurrencens bedste produkt med siddemøblet ”JOIN”, der er udført med sæde og ryglæn af purskum monteret på et skelet af runde træstave, der holdes sammen af rørmuffe-lignende plastsamlinger. Stolen ledsages af et smalt bord i samme stil.

Prisen for bedste og mest originale idé gik til Marie Nielsson, 28, og Pernille Kaaber, 25, for det luftige og kuglerunde siddemøbel ”Lamello”, der er skabt af otte formspændte trælameller på et understel af pulverlakerede sorte stålben.

Om Innovation Cup
Innovation Cup afholdes flere gange årligt af Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning i samarbejde med uddannelsesinstitutioner og virksomheder. På få uger får virksomheder i et koncentreret forløb udviklet nye designs af bl.a. designere, arkitekter og studerende fra design-, arkitekt- og produktionsteknologi-uddannelser.

I tværfaglige grupper arbejder de involverede med en konkret opgave, direkte afledt af virksomhedernes behov for design- og produktudvikling.

Formålet med Innovation Cup er at udbygge og sikre samarbejdet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Danmark. Samtidig med at Innovation Cup er en god mulighed for virksomhederne, er det med til at promovere nyt, dansk design og synliggøre danske virksomheders innovationsevne.

Kilde: Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078