23948sdkhjf

Utilfredsstillende regnskab fra Roslev Trælasthandel

2010 sluttede med et underskud på knap 6,3 mio. kroner for virksomheden med afdelinger i Skive, Holstebro, Herning og Ikast. Især en lukning af trælasten i Roslev trækker ned.
Med et resultat på -6,27 mio. kroner i 2010 (2009: -4,53 mio. kr.) måtte Roslev Trælasthandel for andet år i træk indkassere et underskud.

Nettoomsætningen udgjorde 323 mio. kroner, hvilket er på niveau med året før, og dermed lykkedes det ikke at nå målet om en samlet omsætning på 500 mio. kroner.

Ledelsen betegner da også resultatet som utilfredsstillende og peger blandt andet på, at lukningen af afdelingen i Roslev har belastet regnskabet med ca. 5 mio. kroner. Herudover er der anvendt væsentlige ressourcer og omkostninger i forbindelse med købet af to trælaster i Herning og Ikast, som blev overtaget i august 2010 .

Ved udgangen af 2010 udgjorde egenkapitalen 64,33 mio. kroner, svarende til en soliditetsgrad på 32,4 %.

Målet er at fastholde markedsandelen
I 2011 er det forventningen, at fusionen mellem moderselskabet og de to nye afdelinger vil blive endeligt gennemført. Trods fortsat svære markedsforhold skal det bane vej for, at virksomheden igen får sorte tal på bundlinjen:

- Driftsenhederne i Herning og Ikast forventes fusioneret med Roslev Trælasthandel A/S i 2011 med væsentlige positive synergier til følge. Der er fortsat hård konkurrence på markedet, hvorfor målsætningen i det kommende år er at bevare den nuværende markedsandel, men med et positivt resultat, oplyser ledelsen i sin beretning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125