23948sdkhjf

Endnu et bump: Vikingehus bliver dyrere end forventet

For fire år siden gik der brand i et vikingehus i Bytoften ved Langeskov, og rekonstruktionen har siden da givet flere bump på vejen.

Det sker nu igen. En ny udgave af langhuset skulle stå færdigt i sommers, men en regnefejl har forsinket og fordyret projektet i Bytoften, der er et arkæologisk område, hvor udgravningerne i dag er forvandlet til en lund med blandt andet det kommende vikingehus.

Ifølge projektleder i Kerteminde Kommune Christopher Lindberg skyldes bumpet, at konstruktionerne skulle være anderledes end først antaget. Det fortæller han til Fyns Stiftstidende, der har fulgt sagen:

- Der har været nogle ændringer i de tegninger, som vi i første omgang havde sendt i udbud, før vi søgte byggetilladelse. Der har man i myndighedsarbejdet vurderet, at statikken ikke var tilstrækkelig, og der skulle laves en anden dimensionering af de bærende konstruktioner i vikingehuset, siger han til avisen.

De nye kraftigere byggematerialer kommer til at koste 200.000 kroner mere end forventet.

Budgetoverskridelsen kommer ikke til at belaste kommunen betydeligt. Det betyder blot, at der er 200.000 færre kroner til at etablere læringsmiljø udenom vikingehuset.

Byggeprojektet i Bytoften har tidligere mødt udfordringer i form af borgerprotester, underskriftsindsamlinger og kommunikationsproblemer med forsikringsselskabet.

I alt lyder udgifterne til vikingehuset på 1,6 mio. kr. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078