23948sdkhjf

Bo godt, bo småt: Studieboligen, der kan klappes sammen

En testbolig på Frederiksberg skal få studerende til at vælge multifunktionelle møbler

Mormors nedslidte reol og onkels gamle lænestol er den billigste løsning for mange studerende, når de flytter hjemmefra for første gang.

Men møblerne passer sjældent ind i storbyernes små studieboliger: Pladsen er trang, og møblerne virker pludselig ekstra store i de små rum.

Det har man taget konsekvensen af i et nyt byggeprojekt Flintholm II på Frederiksberg i København, der åbnes til nytår.

Her skal en særlig testlejlighed inspirere de studerende til at vælge multifunktionelle møbler, når de flytter ind i deres lille, nye hjem.

- Stort set alle de møbler, der bliver brugt i lejligheden, har flere funktioner eller kan foldes, så de ikke fylder noget. Tanken er, at det skal hjælpe de unge til at se, at man sagtens kan bo godt på lidt plads, siger interiørdesigneren bag, Birgit Tarp fra virksomheden Design Circus til Wood Supply. 

Hun hæfter sig ved, at det er en vigtige øvelse i en tid, hvor vi i stigende grad rykker sammen på mindre plads i storbyerne.

Byggekomplekset består af 92 et- og toværelses studieboliger mellem 35 til 50 kvadratmeter.

Skrivebord forvandles til opslagstavle
Det er ikke kun klassiske løsninger som en sovesofa, der har fået plads i Birgit Tarps testlejlighed.

Også både store og små møbler sikrer både plads og forskellige zoner i lejligheden.

I et arbejdshjørne finder man eksempelvis en stol og et skrivebord, der kan foldes sammen og stilles op ad væggen. Når bordet er foldet sammen kan det bruges som opslagstavle i stedet.

Også mindre interiør har flere funktioner. Det gælder eksempelvis en pendellampe, der også kan bruges som småting som blyantsholder.

Desuden er det heller ikke tilfældigt, at alle møblerne i lejligheden har bløde former:

- Når det er et lille rum skal man være opmærksom på, at der er større risiko for at ramme kanten af møblerne, når man går forbi. Derfor skal der heller ikke være spidse kanter, siger Birgit Tarp.

Det gælder blandt andet det runde spisebord, der kan klappes ned på begge sider og skubbes helt op med væggen.

Møbler til inspiration
Møblerne til studieboligen er primært valgt ud fra deres gode funktioner og høje kvalitet – ikke med afsæt i prisen.

Det vil derfor heller ikke være alle møbler, som de studerende har råd til at købe fra dag et.

- Testboligen skal få de studerende til at lade sig inspirere. Hvis de ikke har råd til de møbler, der er i indretningen, kan de måske finde noget, der ligger i tråd med det, siger Birgit Tarp om møblerne, der kommer fra en lang række forskellige producenter.

- Eller også kan de skrive møblerne på ønskelisten. Det handler om at skabe en bevidsthed om, hvilke møbler, der fungerer og glæder på begrænset plads. Så kan det altid realiseres lidt hen ad vejen. Vi andre fyldte jo heller ikke et helt hus på en formiddag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109