23948sdkhjf

Kampen for skovene fortsætter under nyt navn

Efter mere end 25 år som Nepenthes, skifter den danske miljø- og udviklingsorganisation navn til Verdens Skove.
Der er rigtig mange mennesker, som gerne vil være med til at bevare verdens skove, men de har svært ved at forstå og huske navnet Nepenthes.

Derfor har den danske miljø- og udviklingsorganisation valgt at skifte navn og hedder fremover Verdens Skove:

- Vi vil gerne have et navn, der klart fortæller folk, hvem vi er, og hvad det er, vi kæmper for. Verdens Skove fortæller meget enkelt, hvad det er, vi kæmper for at bevare, fortæller formand Kristian Jørgensen.

Kampen for skovene fortsætter
Nepenthes er mest kendt for regnskovscertificaterne og “Red Regnskoven”-kampagnen, som har bidraget til at bevare store regnskovsområder i Costa Rica og Ecuador. Over 200.000 danskere har været med til at støtte foreningens arbejde gennem køb af regnskovscertifikater, siden foreningen startede med at tilbyde dem i 1989.

I dag arbejder foreningen i regnskovsområder i fem lande i Latinamerika med fokus på skovbevarelse, bæredygtig skovforvaltning og fattigdomsbekæmpelse. Samtidig er foreningen meget aktiv i den danske skovpolitiske debat:

- Vi er vokset som forening i de sidste par år og har fået mulighed for at opprioritere vores kommunikation. Det giver sig til udtryk i nye kampagner og i samarbejder med virksomheder, der har fokus på bæredygtighed, skov og klima. Med det nye navn vil vi gerne gøre det lidt nemmere for folk, der gerne vil støtte bevarelsen af verdens skove, at finde frem til os, siger Kristian Jørgensen.

Med navneskiftet lanceres en ny hjemmeside på www.verdensskove.org med masser af muligheder for at deltage aktivt i skovsagen. Navneskiftet træder i kraft torsdag den 28. april og fejres fredag den 17. juni på Global på Nørrebro i København.

Fakta om miljøorganisationen Verdens Skove
• Startede i 1982 af biologistuderende på Århus Universitet.

• Har ca. 1.400 medlemmer.

• Over 200.000 danskere har været med til at støtte foreningens arbejde gennem køb af regnskovscertifikater.

• I dag udfører foreningen bevaringsarbejde og bekæmper fattigdom i regnskovsområder i fem lande i Latinamerika.

• I Danmark arbejder foreningen for at sikre vild natur og bedre vilkår for skovnaturen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093