23948sdkhjf

Vestjysk møbelfirma holder niveau efter turn-around

De seneste 2-3 år har møbelproducenten Fumac foretaget store ændringer for at genopfinde sig selv.

Sidste år vendte det udviklingen hos virksomheden efter ”syv magre år”, som administrerende direktør i Fumac, Per Susgaard, dengang beskrev det.

Resultatet før skat lød dengang på 3,2 mio. kr. Det tal er i år steget en smule til 3,4 mio. kr, fremgår det af et netop offentliggjort årsregnskab fra virksomheden. 

- Det er klart, at vi gerne vil blive endnu bedre til at tjene penge, men det danske kontormøbelmarked, der fortsat udgør vores primære omsætning, er stadig presset, siger Per Susgaard i en pressemeddelelse.

Endnu flere møbler 
Fumacs turn-around for et par år tilbage betød, at virksomheden ændrede sit fokus fra udelukkende at producere kontormøbler til også at producere boligmøbler.

Igen i år bekræfter årets resultater, at det nye bredere sortiment var det rette strategiske valg. Det ses i vækstresultaterne i Norge indenfor både erhvervs- og boligmøbler samt generel vækst inden for Private Label-segmentet.

Trods væksten er der dog stadig tale om en presset branche. Alligevel har Fumac ikke planer om outsourcing:

- Vi forsøger at være på forkant med den teknologiske udvikling og ser vores investeringer i medarbejdere og den nyeste teknologi som en af de væsentligste årsager til, at vi kan bevare produktionen i Danmark, siger direktøren og fremhæver fordelene med mere fleksibel produktionstid og kortere reaktionstid fra ide til design, produktion og levering, når produktionen holdes på dansk jord. 

Ledelsen forventer fortsat vækst i 2019 på udvalgte eksportmarkeder og indenfor udvalgte segmenter – herunder fremtidig eksport til Asien som et nyt handelområde. Desuden har man planer om en miljømærkning af udvalgte produkter.

Fumac A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Bruttofortjeneste  18,5 19,2
Resultat af primær drift 5,6 5,9
Resultat før skat 3,4 3,2
Årets resultat 4,1 4,1
Balancesum 81,9 72,5
Egenkapital 24,0 20,0
Antal ansatte 91 84
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2018.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094