23948sdkhjf

Efter skærpede krav til lydperformance: Vinduer reducerer støj med 66 procent

Ifølge helt nye anbefalinger fra verdenssundhedsorganisationen WHO må støjniveauet i hjemmet ikke være over 53 decibel for at undgå hovedpine, forhøjet blodtryk og søvnproblemer.

Men i en bygning fra 1889 på en af de mest trafikerede steder i Københavns Kommune sniger tallet sig til trods op på 68 decibel. Det skal nye vinduer nu ændre på. 

- A/B Åhjørnet ligger i krydset ved Jagtvej og Åboulevarden, som er et enormt trafikeret område. Derfor har bygherren også et ønske om, at de nye vinduer skal reducere støjen væsentligt, så man kan være sikker på at bo i boligerne uden risiko for sundhedsskadelige gener, siger Martin Elbrandt, der er tømrermester hos E-Entreprise, som er hovedentreprenør på projektet.

En stor reducering
Det er Københavns Kommune, der hiver tegnebogen frem for at betale for renoveringen af det gamle boligforeningen på adressen.

Kommunen er nemlig en af flere, der har oprettet støjpuljer for at mindske den høje støjbelastning.

Derfor skal alle 130 vinduer i bygningen nu udskiftes til nye fra Frovin Vinduer & Døre.

Netop Frovin er valgt, fordi vinduesproducenten har en løsning, der kan reduceres støjen til 41 decibel - en reducering på 66 procent. Samtidig kan boligforeningen i bygningen bevare det oprindelige udtryk fra 1800-tallet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078