23948sdkhjf

Sengegigant: Danskerne vil have dyrere senge

Danskerne tømmer i stigende grad pengepungen, når der skal købes senge til soveværelset. 

Det viser en ny analyse fra Hilding Anders eget salg, der står for majoriteten af sengesalget i Danmark som leverandører til blandt andet Jysk, Ilva, IdeMøbler, Møblér og Sengespecialisten.

I gennemsnit bruger danskerne 20 procent flere penge på deres sengekøb, når man sammenligner året 2015 med 2018. Det skriver virksomheden i pressemeddelelse. 

- Det er helt tydeligt, at danskerne generelt prioriterer en god søvn nats søvn højere, end de har gjort tidligere, siger Kirsten Sønderskov Andersen, adm. direktør i Hilding Anders Danmark, der blandt andet står bag Dunlopillo, Carpe Diem Beds og Jensen.

Blandt de mest markante resultater i analysen er salget af det svenske brand Carpe Diem Beds, der let koster mere end 50.000 kroner per seng. Her er salget steget med 90 procent alene inden for de seneste 12 måneder.

Trods de ændrede sengevaner har Hilding Anders’ omsætningstal dog dalet en smule. I 2017 lød nettoomsætningen på 497,0 millioner kroner, mens tallet i 2015 var 504,9 millioner kroner.

Krisen har lært danskerne om kvalitet
De nye sengevaner hos danskerne ser ud til at fortsætte, hvis man skal tro trendforsker og livsstilsekspert mads Arlien-Søborg, der tror, at tendensen vil tage yderligere fat de kommende år.

Han ser særligt finanskrisen som årsag til de ændrede købsvaner:

- Danskerne har siden den seneste økonomiske krise genvundet lysten til at investere i hjemmet, men krisen lærte os at være kritiske, kvalitetsbevidste og meget opmærksomme på bæredygtigheden i de produkter, vi omgiver os med, siger han som en mulig forklaring og understreger desuden, at danskere har prioriteret søvnen højere, fordi vi generelt er mere stressede.

Ikke alene er salget af de dyre sengemærker steget. Det samme er det dyre tilbehør til sengene, erfarer Peter Færch Thomsen, der står bag Vodskov Bolighus og er forhandler af Hilding Anders’ senge:

- Vi har oplevet en stor stigning, når det gælder salget af sengetøj af høj kvalitet, puder og ikke mindst sengegavle til sengene, siger han.

Sengene fra Hilding Anders produceres på virksomhedens fabrik i Hurup, Thy, samt fra søsterselskaber i Norden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125