23948sdkhjf

Fabrikslukning koster på bundlinjen

Hilding Anders Danmark A/S måtte i 2013 nøjes med et overskud på 5 mio. kr. før skat. Resultatet er kraftigt belastet af fabrikslukning i Horsens.
I januar 2013 offentliggjorde Hilding Anders-koncernen, at den svenske koncernledelse havde besluttet at lukke Scandi Sleep-fabrikken i Horsens for at flytte aktiviteterne til Carl Jørgensen-fabrikken i Hurup, Thy.

Beslutningen er truffet for på langt sigt at styrke konkurrenceevnen og dermed fastholde positionen på markedet. Beslutningen har dog samtidig spist størstedelen af overskuddet i 2013. Det fremgår af den årsrapport, som Hilding Anders Danmark offentliggjorde før sommerferien.

- Samlet set betyder det, at resultatet er påvirket af engangsomkostninger på DKK 35 mio. til nedlukning af fabrikken i Horsens, flytning af udstyr, afskrivning af lagre m.m., skriver Hilding Anders.

Selskabets nettoomsætning er stort set på niveau med året før – 526 mio. kr. i 2013 mod 539 mio. kr. i 2012 – mens driftsresultatet er faldet markant fra 52,3 mio. kr. til -14,5 mio. kr. Et positivt bidrag på 25 mio. kr. fra datterselskabet Hilding Polska Sp.z.o.o. medfører imidlertid, at resultatet før skat er positivt med lige over 5 mio. kr.

Ledelsen forventer i 2014 at fastholde sin position på markedet og realisere et resultat før skat, der er lidt lavere end de 67,6 mio. kr. i 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094