23948sdkhjf

Efter flere års kamp: Stor Gabriel-handel falder på plads

Tekstilproducenten Gabriel har underskrevet en hensigtserklæring med pensionsselskabet Pensam. Det sker som et led i at sælge datterselskabet Gabriel Ejendomme.

Dermed ser det ud til, at en den nordjyske producent af møbeltekstiler efter flere års forsøg endeligt kan lukke en aftale om et køb af datterselskabet.

Prisen for Gabriel Ejendomme lyder på 150 millioner kroner, fremgår det i en børsmeddelelse, men derfra skal man trække rentebærende gæld og udskudt skat i datterselskabet.

Hvis salget gennemføres følger der dog også en række betingelser med. Det drejer sig om en tilfredsstillende due diligence-proces og en ændring af lokalplanen, så der kan opføres boliger på matriklen.

Hvis betingelserne opfyldes og salget lykkes, vil det give Gabriel Holding en nettoindtjening på cirka 53 millioner kroner, mens likviditeten ventes at blive forbedret med cirka 100 millioner kroner.

Tidligere forsøg lykkedes ikke 
Det er ikke første gang, at Gabriel forsøger at sælge datterselskabet.

I marts 2016 igangsatte ledelsen en proces for at afhænde datterselskabet, men det viste sig ikke at være så lige til.

Senest forsøgte man i marts at sælge Gabriel Ejendomme til entreprenørselskabet A. Enggaard, og parterne indgik derfor en forhåndserklæring.

Entreprenørselskabets plan var at udbytte byggeretterne til at opføre boliger i området, men processen trak ud. Selvom den lokalpolitiske opbakning var i hus, viste det sig, at det projekt ikke kunne realiseres fuldt ud, og aftalen gik derfor i vasken. 

Men med den nye hensigtserklæring med Pensam kan Gabriel endnu gang gøre sig forhåbninger om et salg af Gabriel Ejendomme, der forventes at blive overdraget til Pensam omkring 1. april 2020.

Som en del af salgsaftalen har Gabriel desuden indgået en uopsigelig lejeaftale på 15 år med Gabriel Ejendomme A/S for hele det nuværende erhvervsareal på ca. 6.900 m2.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11