23948sdkhjf

Ny bog gør det lettere at vælge tekstiler

Der er travlt på Teknologisk Institut, hvor faglig leder Charlotte Fischer til daglig hjælper virksomheder, designere og producenter med at vælge de rigtige tekstiler til deres produkter.

Interessen for bæredygtighed og langtidsholdbart design er nemlig vokset de senere år, og det skaber nye udfordringer for producenter og designere.

- Der bliver stillet flere og flere krav til de møbler, vi omgiver os med, og dermed også til møbeltekstilerne. Bæredygtighed er i høj grad blevet et konkurrenceparameter, siger hun i en pressemeddelelse og understreger, hvordan det kan være svært for selv en erfaren møbeldesigner at finde balancen mellem de mange elementer i produktionen.

Men med en ny, revideret udgave af bogen "Tekstil – Brugsegenskaber og vedligeholdelse" kan virksomheder nu få nem hjælp til at vælge de rette tekstiler.

Bogen er udgivet af Teknologisk Institut og giver en grundig gennemgang af forskellige fibre og metervarer samt et fagligt overblik over tekstilprøvninger, mærkningsordninger og tekstile teknikker inden for f.eks. tekstilforædling og efterbehandling. Desuden er den opdateret med nye billeder og nye afsnit om bæredygtighed og kemi.

Charlotte Fisher har særligt et tip til de mange producenter, der bøvler med at finde de rette materialer: 

- Hvis man indtænker brugsegenskaber tidligt i processen, så har man mulighed for at stille de rigtige krav til leverandørerne i forhold til eksempelvis kvalitet og langtidsholdbarhed, siger hun. 

Den reviderede bog er støttet af Fabrikant Chr. Frederik Madsens Fond.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093