23948sdkhjf

Efter gigantunderskud: Lars Larsen sammenlægger møbelkæder

Fusion af Idemøbler og Ilva koster 47 stillinger.

Efter en årrække med underskud, senest med et underskud på 100 mio kroner i 2017/18, er IDdesign nu klar med en ny strategi, der skal øge indtjeningen og styrke virksomheden.

Det betyder blandt andet, at de to kæder Ilva og Idemøbler bliver lagt sammen.

- Siden jeg tiltrådte stillingen som administrerende direktør i IDdesign 1. maj i år, har jeg arbejdet på at kunne præsentere en ny strategi, som skal sikre, at IDdesign kan levere overskud. Her har vi vurderet, at det bedste vil være at sammenlægge de to kæder. Der vil stadig stå henholdsvis Ilva og Idemøbler på butikkerne rundt omkring i landet, men internt sammenlægges alle centrale funktioner, ligesom der fremover vil være fælles sortiment og én fælles tilbudsavis, siger administrerende direktør i IDdesign, Rami Jensen i en pressemeddelelse. 

Læs også: Møbelkæde-fusion: Disse butikker lukker

De funktioner, der sammenlægges, er blandt andre marketing, koncept og butiksdrift, hvor de to kæder indtil nu har haft hver deres dedikerede afdeling på IDdesigns hovedkontor i Sabro.

47 medarbejdere berøres
Sammenlægningen betyder ikke blot, at Ilva og Idemøbler fremover er under ét. Også 47 medarbejdere enten mister deres arbejde eller vil få tilbudt et job andet sted i Lars Larsen Group.

- Det er jeg selvfølgelig utrolig ked af. Men med forventning om, at det netop overståede regnskabsår ender med et underskud på omkring 100 millioner kroner, har jeg måttet træffe nogle nødvendige beslutninger. Til gengæld har vi her en fordel af at være en del af Lars Larsen Group, og jeg håber, at vi kan tilbyde mange af de afskedigede medarbejdere en stilling i et af de øvrige selskaber indenfor gruppen, siger Rami Jensen.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094