23948sdkhjf

BR10 giver medvind hos STM Vinduer

Efter flere år på markedet oplever STM Vinduer pludselig øget efterspørgsel på fyrretræsvinduet ”Sapino”. Årsagen er gode Eref-værdier.
Da STM Vinduer lancerede ”Sapino” var det med ambitionen om at tilbyde markedet en vinduesløsning af høj håndværksmæssig kvalitet og et godt design tilpasset den danske arkitektur.

De første år efter lanceringen har produktet opnået en stabil afsætning, men på det seneste har STM oplevet en mærkbart stigende interesse blandt kunderne. Ifølge adm. direktør Claus Koch Jensen skyldes det overgangen til BR10, som trådte i kraft sidste sommer:

- BR10 ændrer den måde, vinduets energiforhold anskues på. Hvor man hidtil har fokuseret på U-værdi, er man nu gået over til Eref-værdien, der inddrager solenergien i beregningen. Det har pludselig gjort Sapino til et højaktuelt produkt, fortæller direktøren.

Lever op til 2020-krav
Et standardelement på 1230x1480 mm med en standard tolags lavenergirude opnår en Eref-værdi på -26. Med en trelags optimeret lavenergirude hedder Eref-værdien +2, og dermed kan løsningen opfylde de energikrav, som stilles i 2020.

Ifølge Claus Koch Jensen gør disse tal ”Sapino” til et af markedets bedste fyrretræsvinduer, og det er med til at øge optimismen ovenpå en periode, hvor vintervejret lagde en yderligere dæmper på det i forvejen lave aktivitetsniveau i byggebranchen:

- Med den strenge vinter, hvor håndværkere blev sendt hjem, er vi nede på et sæsonmæssigt lavpunkt. Men vi udregner rigtigt mange tilbud for tiden, så vi er fortrøstningsfulde med henblik på den kommende periode, slutter STM-direktøren.

Hvad er Eref-værdi?
Energibalancen (Eref) måles i kWh/m² pr. år og er et tal, der viser om vinduet bidrager positivt eller negativt til bygningens varmebalance. Tallet medregner både solindfald og varmetab i fyringssæsonen.

Et positivt energitilskud betyder, at vinduet i fyringssæsonen netto giver en tilførsel af energi til bygningens opvarmning. De energimæssigt bedste løsninger opnås altså ved en kombination af en høj g-værdi (total solenergitransmittans) og en lav U-værdi (isoleringsevne).

Energitilskuddet for vinduer i et referencehus kan bestemmes ud fra følgende formel:

Eref = 196,4•gW - 90,36•UW [kWh/m²]

gW er den totale solenergitransmittans for vinduet (ikke kun ruden), mens UW er varmetransmissionskoefficienten for vinduet (ikke kun ruden).

Læs mere på www.eref.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11