23948sdkhjf

Fra rædselsår til rekordår på Langeland

STM Vinduer på Langeland lykkedes i fjor med at vende røde tal til sorte og kom ud af 2021 med det bedste resultat i mere end et årti.

Det viser et nyt årsregnskab fra vinduesproducenten, der i 2020 blev ramt af såvel coronakvaler som en omkostelig omstillingsproces i forbindelse med et ejerskifte.

Det første år under det nye, norske ejerskab endte således i et minus på 4,8 mio. før skat, og fra ledelsens side kategoriserer man det første af pandemitiden som katastrofal og udfordrende.

– Men allerede efter sommerferien i 2020 og i begyndelsen af 2021 kom der god gang i både nybyggerier og renoveringsarbejder. Det skabte positive forventninger, og dem har vi levet op til og mere til, udtaler adm. direktør Finn Methmann.

Byggeboom og større muskler

Den påstand underbygges af den nye årsrapport, hvor resultatet lyder på 11,3 mio. kr. før skat.

Det er den højeste bundlinje i mere end ti år, og Finn Methmann peger på byggeboomet og et godt samspil mellem fabrikkens medarbejdere som afgørende for fremgangen. Han understreger dog også, at de nye ejere i norske NorDan Gruppen har haft en vigtig finger med i spillet. 

– NorDan har bidraget til positivt at fremtidssikre udviklingen i STM Vinduer. Det betyder, at vi har fået større muskler til at udvikle effektiviteten i fabrikken, forklarer han.

NorDan, der med opkøbet af aktiemajoriteten i STM tog skridtet ind på det danske marked, har en årlig omsætning på omkring 3 mia. kr., og beskæftiger ca. 2200 medarbejdere. Det er altså en stor spiller, der har meldt sig i kampen om de danske vindueskunder, og i januar kunne Tor Gustav Tønnesen, adm. direktør for NorDan Vinduer A/S, der udgør koncernens danske salgsorganisation, berette om en stærk start på markedet.

– Det er jo et meget modent marked med mange dygtige konkurrenter og kolleger, så vi er trådt ind med ydmyghed og respekt, men vi oplever det som et fantastisk godt marked, og vi har erfaret, at der også er plads til os, lød det i den forbindelse.  

Også på Langeland har man optimismen i behold og ser frem til fortsat vækst under de nye majoritetsejere.

”Selskabet forudser en fortsat positiv udvikling i selskabets aktivitet og indtjening, særligt som følge af et fortsat attraktivt aktivitetsniveau i den danske byggebranche samt effekt af markedslancering af nye vinduessystemer i løbet af 2022,” lyder det i vinduesproducentens årsrapport.

STM Vinduer A/S
mio. kr. 2021 2019/20*
Bruttofortjeneste 73,0 84,2
Driftsresultat 11,7 - 3,2
Resultat før skat 11,3 - 4,8
Årets resultat 8,9 - 3,8
Balancesum 114,3 88,6
Egenkapital 20,5 11,6
Gns. antal ansatte 128 116
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2021.
*Regnskabsåret 2019/20 strakte sig over 18 mdr. Tallene er således ikke direkte sammenlignelige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11