23948sdkhjf

BIG tegner nyt domicil til HB Trapper

Bjarke Ingels Group skal tegne nyt hovedkvarter for HB Trapper i Herning. Aftalen er et resultat af et langt og godt samarbejde mellem arkitekten og trappe- og stålspecialisten.

- Vi har arbejdet sammen med Bjarke Ingels i næsten 15 år – helt fra før Bjarke Ingels Group (BIG) så dagens lys. Vores første fælles projekt var VM Husene i København tilbage i 2005, hvor vi leverede de markante altaner, og senest har vi arbejdet sammen omkring brugen af stål til Tirpitz-museet i Blåvand, siger direktør i HB Trapper A/S, Karsten Vang.

Markant byggeri ud til vejen
HB Trapper har i dag til huse i et lavt rødstensbyggeri, hvor kontor- og mødelokaler længe har været trange, og selvom produktionsfaciliteterne er i orden, så trænger hele matriklen til et ansigtsløft, fortæller direktøren:

- Først var det meningen, at vi ”blot” ville renovere det eksisterende og bygge til for at få mere plads. Men BIG har fra første møde meldt ud, at en god løsning kræver, at noget af det eksisterende bliver revet ned. Nedrivningen af de gamle kontorer er påbegyndt i starten af august, og planen er, at det nye skal tages i brug inden nytår.

Med en 74 meter lang, 6 meter høj og 10 meter bred glasfacade bliver HB Trappers hovedkontor væsentligt mere markant og opsigtsvækkende end i dag.

- Mange har en forestilling om, at når man samarbejder med BIG, så er det ekstremt specielt og ekstremt dyrt, men sådan behøver det ikke være. Vi glæder os over, at vores medarbejdere får gode forhold, der også er fremtidssikrede, siger Karsten Vang.

Stål, metal og bæredygtighed
Et fællestræk ved BIG og HB Trapper er deres forkærlighed for stål som byggemateriale.

- De store glaspartier bliver markante, men tag og øvrige facader bliver beklædt med corten - en legering af stål og kobber. Indvendig kommer der lydisolerende stålplader på gulvet, og væggene bliver beklædt med gulkromatiserede, voksbehandlede og galvaniserede stålplader, siger Karsten Vang.

Byggeriet kommer dermed til at afspejle noget af det, HB Trapper gerne vil være kendt for. De 900 kvadratmeter med stål og metaller er et oplagt showroom for samarbejdspartnere, der gerne vil se stålets anvendelsesmuligheder.

Et andet gennemgående element i byggeriet bliver bæredygtighed og upcycling. Helt i tråd med tidens fokus på genbrug vil en række ting og materialer fra det gamle byggeri blive brugt igen. Blandt andet vil terrændækket blive genbrugt, og en af de eksisterende bygninger med fladt tag bliver til et indskudt dæk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547