23948sdkhjf

God start for DLHs nye begyndelse

Ubalance på markedet har givet trævaregrossisten en engangsfortjeneste. Meget trækker dog i den rigtige retning

DLH har haft en god start på 2018. Trævaregrossistens bestyrelse betegner udviklingen som ”meget tilfredsstillende” i første halvdel af året, hvor omsætningen var på 173,9 millioner kroner for den fortsættende aktivitet. Det var 8,9 procent mere end samme periode i 2017. 

EBIT blev 6,3 millioner, en stigning på svimlende 688 procent i forhold til første halvår 2017. Væksten i EBIT skyldes primært en kombination af en højere omsætning og fortsatte omkostningsreduktioner. 

Desuden fortsatte DLH sin omstrukturering, optimering og insourcing af administration. Personale- og andre eksterne omkostninger blev samlet nedbragt med 3,2 millioner kroner, eller 15,1 procent, til 18 millioner i første halvår af 2018. 

- Halvåret blev drevet af nogle gode markedskonjunkturer samt en stor efterspørgsel på byggematerialer. I det første halvår har markedet oplevet en ubalance imellem udbud og efterspørgsel i et stærkt opadgående verdensmarked hvilket har betydet at DLH har kunnet realisere engangsfortjenester på tidligere indkøbte partier, skriver DLH blandt andet om udviklingen i en meddelelse til børsen. 

Hovedparten af medarbejderne er blevet medaktionærer

På den ekstraordinære generalforsamling den 4. juni 2018 blev der stillet forslag og vedtaget et warrantprogram, som var målrettet alle medarbejdere, direktion samt bestyrelse. 

Programmet, som bl.a. omfattede, at alle medarbejdere fik mulighed for at købe aktier i selskabet, fik en meget stor intern opbakning, hvilket betyder at hovedparten af alle medarbejdere nu er medaktionærer i DLH. 

Bestyrelsen fik også en bemyndigelse til at kunne udvide aktiekapitalen i tilfælde af, at der måtte byde sig oplagte opkøbs-/ fusionsmuligheder.

De flotte resultater i første halvår og forventninger om højere omkostningsniveau i andet halvår får nu DLH til at opjusterer resultatforventningen til en omsætning i niveauet 320-325 millioner kroner og et EBIT på 6,5 til 7,0 millioner kroner.

Ny ledelse og ny strategi
DLH fik nye administrerende direktør den 1. januar 2018, da Dennis Albretsen overtog ledelsen. Han har igennem 20 år bestridt flere ledende stillinger i koncernen. Derudover har selskabet skiftet finansdirektør, idet Bent Faurskov er startet fra den 15. juni 2018. Han har ligeledes mangeårig erfaring som finansdirektør i større danske selskaber. 

Slutteligt blev bestyrelsen ved den seneste generalforsamling fornyet med tilgang af tre nyvalgte medlemmer. Efterfølgende konstituerede bestyrelsen sig med Michael Hove som ny bestyrelsesformand. 

På en ekstraordinær generalforsamling den 4. juni lev en ny tre års strategi for selskabet præsenteret under arbejdstitlen ”En ny begyndelse”. 

Udgifter og fortsat afvikling
DLH har som led i ændringerne valgt at samle Kolding salgskontoret og Gelsted centrallageret i et nyopført, 18.000 kvadratmeter stort salgs- og logistikcenter i Horsens. De nye lokaler bliver taget i brug per 1. november 2018. Samtidig flytter DLH fra kontorerne i Kolding og lageret i Gelsted. 

Derudover står selskabet foran en større opgradering til et nyt IT infrastruktur/ERP system, som påbegyndes i år. 

Begge dele vil påvirke omkostningerne i andet halvår 2018 samt 2019. 

Parallelt med udviklingen i selskabets fortsættende forretning er nedlukke af hele den ophørende aktivitet stadig et fokusområde. Koncernen har endnu enkelte udenlandske aktiver og passiver tilbage. 

- Det er vores klare målsætning, og et led i den nye strategi, at selskabet intensiverer afviklingen som i det væsentlige forventes afsluttet indenfor det kommende år.

Dalhoff Larsen & Horneman A/S
mio. kr. 1. halvår 2078 1. halvår 2017
Nettoomsætning 173,9 159,7
Resultat af primær drift (EBIT) 6,3 0,8
Resultat af fortsættende aktiviteter før skat 6,2 -3,6
Periodens resultat 10,6 -4,3
Aktiver totalt  101 98
Egenkapital 71 64
Regnskabsperiodens blev afsluttet d. 30. juni 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093