23948sdkhjf

Dana Lim holder facaden

3.500 ruller fugebånd holder godt sammen på 1.170 lejligheder, der renoveres i Hvidovre

Boligområdet Friheden i Hvidovre undergår lige nu en omfattende helhedsrenovering. Entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen har den ene storentreprise af to på projektet, der strækker sig over fire år, og omfatter hele 123 opgange med 1.170 boliger i alt. 

Renovering af facader alene omfatter et areal på mere end 50.000 kvadratmeter 

Byggeleder Lewis Draaby fra Adserballe & Knudsen travlt med at få alle ender til at mødes og sørge for, at alle processer går som de skal.

- Ved at bruge fugebånd optimerer vi en arbejdsgang, fordi det kan udføres af samme mand, som for eksempel monterer trækassetter på facaden, siger Lewis Draaby og henviser dermed til, at han undgår at have flere fag inde over arbejdsgangene end højst nødvendigt. 

Fugebånd frem for traditionelt fugearbejde
Fugebåndende, som er erhvervet hos Dana Lim, er for-komprimerede tætningsbånd, der efter montering ekspanderer til fem gange sin bredde.

- Vi bruger fugebåndene omkring døre og vinduer, mellem bygningselementer og ved interimsafdækning af trækassetter for at forhindre træk – ja, vi bruger dem mange steder, så der er tale om store mængder, siger Lewis Draaby, som anslår, at man har brugt mindst 3.500 ruller fugebånd på projektet indtil videre. 

Også montagelimen Turbo Tack fra Dana Lim er brugt i store mængder på projektet. Ifølge Lewis Draaby er er der anvendt tusindvis af patroner. I hvert fald har han gennem projektet bestilt omkring to paller til levering i Hvidovre.  

Fugebåndene fra Dana Lim er for-komprimerede tætningsbånd, der efter montering ekspanderer til fem gange sin bredde. 

Bedre boliger ude og inde
Boligerne i Friheden er opført i 1960erne og de får med renoveringen et mere tidssvarende look og et bedre indeklima.

Renoveringen, som afsluttes i 2019, omfatter blandt andet udskiftning til nye entredøre, nye tage, vinduer og døre, efterisolering og beklædning af facader, gavle og indgangspartier.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08