23948sdkhjf

Ny direktør er vild med massiv-træ

Det moderne Adserballe & Knudsen er vokset ud af en gammel tømrervirksomhed, og firmaet har i dag en egenproduktion med et halvt hundrede tømrere foruden en større styringsenhed. 

Da Michael Vestergaard Jacobsen blev præsenteret som ny adm. direktør for Farum-firmaet i oktober sidste år, pegede den tømrer- og siden bygningskonstruktøruddannede chef da også på tømrerfaget og firmaets tradition for egenproduktion som noget, han vil sætte i højsædet. 

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Tager CLT-førertrøjen på 

Ligesom tømrerfaget er i fokus for Michael Vestergaard Jacobsen, har han sat et mål om at drive en rentabel forretning inden for bæredygtigt byggeri. I Adserballe & Knudsen-kontekst rimer det på træ – i særlig grad krydslamineret tømmer, CLT, som firmaet siden 2017 har investeret stort i som et selvstændigt udviklingsområde. Over årene er der opbygget erfaringer, som i endnu højere grad skal gavne forretningen:

Fakta: CLT

CLT, også kaldet krydslamineret tømmer eller massive træelementer, består af flere lag brædder, der er limet sammen i krydsende lag.

CLT blev introduceret til markedet i 1990’erne i Østrig og Tyskland. Anvendelsen har især taget fart i Europa efter år 2000.

– Vi har været blandt de første til at udføre det her i Danmark, og har betalt nogle lærepenge undervejs. Så nu står vi med en god viden og en professionel tilgang til at løse opgaverne, siger direktøren og peger på, at man dermed er rustet til at rådgive bygherrer og deres rådgivere om at løse CLT-projekter. 

– Der tror jeg på, at vi har et forspring, siger han og henviser til, at konkurrenterne, der er på vej ind på feltet for CLT-byggerier, først nu skal til at opbygge egne erfaringer. 

Læs hele artiklen (kræver abonnement på Licitationen-Byggeriets Dagblad)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.986