23948sdkhjf

Bord-bænkeprototype til Roskilde Festival

Ved årets Roskilde Festival kan gæsterne hvile benene mellem koncerterne på møbler lavet af elever ved Roskilde Tekniske Skole

Elever fra Roskilde Tekniske Skole tegner og producerer et bord-bænkesæt, der skal bruges på årets Roskilde Festival. 

Casper Jensen og Ken Larsen står på værkstedet på Roskilde Tekniske Skole og vurderer de lægter, som de lige har skåret ud. De skal bruges til et bord-bænkesæt. Opgaven kommer fra Roskilde Festival, som har en udfordring med at opmagasinere de mange ting fra festivalen uden for festivalperioden. Et nyudviklet bord-bænkesæt, som kunne klappes sammen, var et ønske. 

- Det er sjovt at lave sådan en opgave, som skal ud og stå på festivalen og bruges af de mange gæster. Det giver lige lidt ekstra, siger Casper Jensen, som er i gang med uddannelsen til byggemontagetekniker på Roskilde Tekniske Skole. 

Tegningerne som de to unge mænd arbejder ud fra, er lavet af en anden elev på skolen:

- Festivalen leverede et sæt, som jeg kunne arbejde videre med, men der var en vigtig detalje. Der skulle laves ændring, der ville gøre det nemmere for festivalens folk at håndtere sættene med gaffeltruck, fortæller Peter Haim Hansen, der læser til teknisk designer. 

En prototype med muligheder
Borde-bænkesættet er en prototype og skal nu stå distancen i første omgang på årets festival. Når sættet har været i brug, vil skolen og festivalen sammen vurdere, om det har fungeret efter hensigten. 

Skolen har festivalaktiviteter indarbejdet i en række uddannelser, så måske bliver arbejdet med prototypen en integreret opgave på grundforløbet for kommende elever på tømreruddannelsen. 

Ud over borde-bænke sættet har elever fra Roskilde Tekniske Skole budt ind med flere projektet til Roskilde Festival 2018. Blandt dem kan nævnes blomsterudsmykning af området, hvor kunstnerne opholder sig før og efter de er på scenen, plantevægge med siddepladser og en nyudviklet skraldeposeholder, der kan monteres på forskellige typer af borde.

Kilde: Roskilde Tekniske Skole

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187