23948sdkhjf

Byggevareeksport til Storbritannien slår alle rekorder

Aldrig har dansk byggevareindustri eksporteret mere til Storbritannien, end de gjorde i 2017, viser en ny eksportanalyse fra Dansk Byggeri.Tendensen er fortsat i år

Sidste år slog Danmarks eksport af byggevarer til Storbritannien alle rekorder med 5,8 mia. kr. Eksporten har aldrig været højere, siden Danmarks Statistik begyndte at registrere eksport af byggevarer i 1988. Det viser en ny eksportanalyse fra Dansk Byggeri.

Helt friske tal for de tre første måneder af 2018 viser en stigning i eksporten af byggevarer på knapt 50 pct. til Storbritannien sammenlignet med første kvartal 2017.

Også den samlede danske eksport af bygge- og anlægsvarer var i 2017 på et af de højeste niveauer med 40,6 mia. kr. Den toppede dog i 2008 lige før finanskrisen med 47,9 mia. kr., men har ikke siden været så høj som i 2017.

- Umiddelbart efter afstemningen om Brexit i første kvartal 2017 faldt eksporten af byggevarer væsentligt. Det vakte vores bekymring for fremtidige eksportmuligheder til et af de vigtigste markeder. Men så stilnede usikkerheden af, og i andet halvår af 2017 har den danske byggeindustri indhentet de manglende eksportordrer i starten af året. Nu tyder tallene på, at den negative Brexit-effekt er aflyst på ubestemt tid, siger Thomas Uhd, branchedirektør i Dansk Byggeindustri i Dansk Byggeri og fortsætter: 

Kilde: Dansk Byggeri 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.502