23948sdkhjf

Nyt koncept for CAD-CAM kurser i træ-, plast- og metalindustrien

Vi havde i starten en filosofi om, at det var en styrke at kunne undervise vore kunder ”hjemme hos dem selv”, men har gennem årene måttet sande, at når vi har fat i virksomhedens nøglepersoner, får disse simpelthen ikke tilstrækkelig ro, hvis de sidder i vante omgivelser.
Østjydsk CAD-CAM A/S er pr. 1. maj 2004 flyttet i nye lokaler, hvor mulighederne for kursusaktivitet er øget væsentligt.

Vi havde i starten en filosofi om, at det var en styrke at kunne undervise vore kunder ”hjemme hos dem selv”, men har gennem årene måttet sande, at når vi har fat i virksomhedens nøglepersoner, får disse simpelthen ikke tilstrækkelig ro, hvis de sidder i vante omgivelser.

Når vi sidder i en kursussituation på en virksomhed, og der dukker en person op og stiller spørgsmål til kursisten, så går der typisk mindst en halv time inden hans tanker igen er tilbage ved skærmen.

Det har været særdeles utilfredsstillende – ikke alene for os – men så absolut også for vore kunder som derved ikke får optimal udbytte af kurset, og efterfølgende mangler kundskaber i at kunne anvende AlphaCAM.

Set i bakspejlet har vi derfor valgt at al kursusaktivitet køres hos os… Vi kan naturligvis stadig komme ud til kunderne som konsulenter og hjælpe projekter i gang, optimere eksisterende rutiner, o.l., men her vil der altid være tale om et fast målrettet projekt.

Vores intention er helt klart, at vore kunder skal kunne lave en rentabel produktion på deres CNC maskiner , hvilket skal kunne retfærdiggøre den investering de lægger hos os.

Indlæring via praktisk brug.

Vi er af den overbevisning, at lærdom i CAD-CAM og CNC Teknik kun kan komme ind gennem pegefingeren – altså ved ”praktisk brug”, hvorfor vores kursuslokale er sat op med en PC til hver kursist. Vore hold kører med mindst én og max 6 personer ad gangen. Derved kan vi sikre at kursisterne hele tiden bliver holdt i gang og ikke skal ”vente på instruktøren”.

For at distancere os fra det ”teoretiske plan”, har vi selv investeret i CNC maskiner, dels en lille 3-akset Fanuc Robodrill (Plast- / Metal bearbejdning) og dels en 5-akset Maka MM7S med Siemens 840D styring (Træ- / Plastindustrien).

Disse maskiner er koblet direkte i netværk med kursuscomputerne, hvorved vi simulerer en produktionsvirksomhed, og viser den effektivitet hvormed programmering / indkøring af programmer kan udføres.

Maskinerne er fuldt bestykket med værktøjer som alle er opsat efter en nøje struktur – dels af sikkerhedsmæssige hensyn og dels med henblik på minimeret op- og omstillingstid.

For kundens skyld.

Denne investering i udstyr – CNC maskiner og værktøjer – er noget vi gør for kundens skyld. Udstyret anvendes nemlig ikke til produktion, da vi ikke vil konkurrere med vore kunder.

Vi lægger stor vægt på, ikke blot at være softwareleverandør, men derimod på at være samarbejdspartnere med vores kunder. Derfor vil man også kunne se, at vores værksted rummer mange gode ideer til fixturer / fastholdelse af emner, rutiner omkring styring af værktøjer, forslag til op- og omstillinger o.m.a.

Vi ønsker herigennem også, at sætte fokus på, hvor vore kunder virkelig kan optimere, nemlig på løn- / materialedelen…

Optimering kræver ofte at der kommer fremmede øjne og stiller kritiske spørgsmål. Det er udelukkende et spørgsmål om praktisk tankegang, og ofte mindre investeringer. Et kig på andre brancher kan særdeles også være givtig, da rutiner og erfaringer mange gange kan overføres.

Lokalerne!!!
Vores nye Lokaler er indrettet således, at al kursusaktivitet foregår ude i værkstedet. Filosofien heri er, at når vore kursister kommer hjem, er det ”i værkstedet at pengene skal tjenes” . Derfor hjælper det ikke at sidde i et fjerntliggende teorilokale og dermed på forhånd danne en distance.

Vi har indrettet 60 m² ”kontor” på et plateau i den ene ende af værkstedet, hvor der er opsat 7 stk. hæveborde med computere.

Disse er forbundet op i et netværk, og begge CNC maskiner kan hente data direkte fra serveren – den ene via netkort og den anden via en PC der overfører gennem RS232 kabel.

I umiddelbar forbindelse med CNC maskinerne finder man vore værktøjer samt arbejdsborde for montage / opmåling af værktøjer. Det bevirker at vi ikke får spildtid under op- og omstillinger.

TIMI 2004
På TIMI 2004 ser vi meget frem til, at fremvise AlphaCAM V5 som er nyeste version af programmet. Der er mange nyheder, dette års opdatering er ”den største” til dato.

Du finder os i Hal A på stand nr. 1258

Af nyheder kan bl.a. nævnes:
· Ny brugerflade på programmet – bedre grafisk visning / simulering af emner før kørsel
· Parametrisk konstruktion med automatisk opdatering af værktøjsbaner
· Skabeloner for automatisk programmering af emner.
· Bearbejdning af 3D emner med automatisk genkendelse af Z-dybder på konturer / lommer / huller
· Feature genkendelse på 3D Parasolid emner
· Nye rutiner til bearbejdning af 3D overflader
· Nye rutiner til 5-akset simultan bearbejdning.
· o.m.a.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143