23948sdkhjf

Ukendt møbelvirksomhed skiber lava-møbler ud fra Ry

Her foregår salgsarbejdet på gammeldags manér

Søren Bech Dalhoff Kristensen og Jørgen Sten Guldager – den ene fra Fyn – den anden fra Grindsted – kendte overhovedet ikke hinanden.

Ikke før det gik op for dem, at de begge have erhvervet sig rettighederne til at sælge den lettiske kunstner og designer Raimonds Cirulis møbler fremstillet af lavasten.

Da de to efterfølgende måtte i dialog, fandt de ud af, at de faktisk rigtig godt kunne lide hinanden, og så var den fælles virksomhed Unknown Furniture født.

Den drives i dag fra Laven ved Ry, hvor også selskabets showroom og lager ligger.

Her bor også Jørgen Sten Guldagers datter Pernille, som siden opstarten i april 2017 har slået følgeskab med sin far og kompagnonen Søren.

Vulkansk basalts egenskaber

  • Resistent overfor salt og klorin
  • Absorberer lyd
  • Kan tåle høj varme
  • Absorberer solens stråler og afgiver varmen stille og roligt igen
  • Kan stå ude hele året rundt
  • Kræver ikke vedligehold 

Fra vulkansk basalt
Møblerne, som Unknown Furniture har satset på, er ikke som alle andre fremstillet af stål, træ eller plastik. De er fremstillet af lavasten eller mere nøjagtigt vulkansk basalt.

- De produceres i Hviderusland, hvor stenen bliver brudt. Det er en fast sten, der brydes fra jorden. Den udsættes for høj varme, op til 1500 grader og så kan man trække lange fibertråde af den, fortæller Pernille Hallin Guldager.

Hvert møbel er ret unikt, idet trådene lægges op på en form af møblet ved hjælp af håndkraft.

Møbelsortimentet består mest af stole, et enkelt bord eller to og en svævende rede.

Ud og banke på
Møblerne er altså udviklet og designet i Letland og produceret i Hviderusland. Så de har allerede været den halve verden rundt, inden de ender i Ry i det midtjyske.

Men her kommer de ikke til at stå ret længe ad gangen.

Unknown Furniture sælger allerede møblerne via havearkitekter og havecentre i Skandinavien og Europa. Møblerne har været på markedet tidligere, og i forbindelse med opstarten af virksomheden kontaktede Unknown Furniture de tidligere forhandlere for at høre, om de havde lyst til at være med igen.

Det har dog ikke fået Unknown Furniture til at smække benene op og læne sig tilbage.

- Vi kørte simpelthen ned gennem Europa med en bil fyldt med møbler og gik ind og bankede på hos forskellige forhandlere. På helt gammeldags vis, fortæller Pernille Hallin Guldager, der dog fortæller, at forhandlerne også selv er begyndt at melde sig på banen.

Ellers gør virksomheden brug af et godt netværk, og det er også det, der skal hjælpe Unknown Furniture med at komme ind på det amerikanske marked.

- Vi har en god kontakt derovre, som ved, hvordan tingene fungerer i USA. Det er lettere for os, og der er jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken mere end én gang, siger pernille Halling Guldager.

Lige præcis hvornår der kommer hul igennem vides ikke.

- Det kommer når det kommer, siger Pernille Hallin Guldager.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096