23948sdkhjf

Designa tror på overskud trods endnu et tabsår

2017 var fortsat tynget af rekonstruktionen i 2016, men nu har Designa kurs mod et overskud

Et underskud på 11,9 millioner kroner er realiteten for Designa, der har gjort regnskabet for 2017 op.

Et år, der var kendetegnet ved et stramt økonomisk råderum og meget begrænsede muligheder for at optimere virksomhedens nøgleprocesser.

Dermed er det endnu ikke lykkedes at fremvise sorte tal på bundlinjen for køkkenkæden, der gik konkurs og blev rekonstrueret i 2016.

Resultatet tager dog ikke modet fra administrerende direktør Erik Høj. I en pressemeddelelse oplyser han, at køkkenkæden har kurs mod et overskud allerede i 2018.

Ny ejerkreds giver større råderum
Det skyldes blandt andet, at Designa er lykkedes med at tage markedsandele i et voksende køkkenmarked i både Danmark og Norge.

I Danmark voksede omsætningen sidste år 11 procent, mens den i Norge steg med hele 65 procent. En udvikling, der er fortsat i 2018.

Dertil har selskabet forbedret sin produktivitet og fået et større økonomisk råderum med de nye ejere, der kom til i februar. 

- Med den nye ejerkreds har vi nu fået helt andre rammer og vilkår for at drive en lønsom forretning. Det betyder både et markant bedre likviditetsberedskab og en genetableret positiv egenkapital, hvilket har givet os en styrket robusthed og forhandlingssituation i forhold til leverandører og andre forretningspartnere, siger Erik Høj.

Klare visioner og ny toårsplan
Designa blev tidligere på året solgt, da e
n erfaren investorkreds bestående af Christian Overgaard (tidligere McKinsey konsulent og ansvarlig for Danfoss i Kina), David Meyer (tidligere COO Velux) og Per Christensen (tidligere partner i Axcel) købte den Kjellerup-baserede køkkenfabrik og -kæde af konkursboet.

Et nøgleelement i den videre udvikling er at sikre endnu mere lønsomme butikker og understøtte udviklingen hos den enkelte partner.

- Vi har for nylig defineret en klar vision og to-årig plan om at blive det mest attraktive netværk af selvstændige køkkenforhandlere. Derfor går vi nu i offensiven med en storstilet, individuel sparring med hver eneste Designa partnerbutik, siger Erik Høj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079