23948sdkhjf

Dansk designkomet solgt for milliardbeløb

Administrerende direktør i Gubi, Jacob Gubi Olsen, har solgt 60 procent af aktierne i designfirmaet til kapitalfonden Axcel, oplyser firmaet i en pressemeddelelse. 

Axcel skal bistå med at understøtte Gubis fortsatte ekspansion ved at udvikle den eksisterende forretning, accelerere væksten på nye markeder og markedsføre nye produkter.

- Axcel har stor erfaring med international ekspansion og partnerskaber med ejerledere, og derfor er jeg overbevist om, at vi i fælleskab kan tage Gubi til det næste niveau, siger Jacob Gubi Olsen, der beholder 40 procent af aktierne og fortsætter som administrerende direktør.

Tocifrede vækstrater
Parterne ønsker ikke at offentliggøre prisen, men ifølge Børsen værdisætter handlen Gubi til godt 1,5 milliarder kroner.

Udviklingen i Gubi har i de senere år været særdeles gunstig.

Designfirmaet har oplevet vækst på tværs af produktkategorier, salgskanaler og geografier, hvilket har ført til tocifrede vækstrater i både omsætning og indtjening.

I det seneste regnskabsår steg årsresultatet eksempelvis til 69 millioner kroner mod 32 millioner kroner i perioden før.

Vil være større i hele verden
Gubi blev stiftet af Jacob Gubi Olsens far, Bjarke Olsen, i 1967. 

Omkring årtusindskiftet overtog sønnerne selskabet, som de drev sammen indtil for godt tre år siden, hvor Jacob Gubi Olsen købte broderen ud.

Størstedelen af omsætningen stammer fra lande udenfor Danmark - herunder særligt Nordeuropa. Og med Axcel som hovedejer er der ifølge direktøren gode muligheder for yderligere ekspansion i Europa, USA, Australien og Asien.

Læs mere om: Gubi
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11