23948sdkhjf

Spekva skal have ny adm. direktør

Bordpladeproducenten siger pr. 1. marts farvel til direktør Peter Pasgaard, der har valgt at søge nye udfordringer.
Spekva, der er en af Skandinaviens største producenter af kundespecificerede bordplader, skal have ny adm. direktør.

Efter 6 ½ år i spidsen for virksomheden har Peter Pasgaard besluttet, at det er på tide at prøve noget nyt. Han tiltræder derfor pr. 1. marts 2011 i et nyt job hos Væksthus Midtjylland.

Som afløser har Spekva indsat den hidtidige økonomichef, Ole Buelund, som konstitueret adm. direktør.

Det rette tidspunkt
Peter Pasgaard kom til Spekva i 2004, hvor han i de første tre år kunne fremvise vækstrater på 10-20 %.

Men i 2008 vendte udviklingen. Virksomheden måtte tilpasse flere gange, og efter en fusion med Aalborg Træindustri stod Spekva med stor overkapacitet i produktionen:

- Det har til tider været en drøj omgang. Men nu går det svagt fremad igen, og dermed finder jeg, at det er det rette tidspunkt at foretage et ledelsesmæssigt generationsskifte. Jeg har samtidig fået en spændende mulighed for at prøve kræfter med Væksthus Midtjylland, forklarer Peter Pasgaard, der har en baggrund som leder og direktør i seks store og mellemstore industrivirksomheder.

Svært i starten
Peter Pasgaard fastslår, at det både har været spændende og meget lærerigt at lære en ny branche at kende:

- Jeg kom fra elektronikbranchen og den finmekaniske industri og havde i starten svært ved at vænne mig til den måde, man i træindustrien arbejder med tolerancer og opmålinger på, fortæller han.

Med Spekva som frontløber lykkedes det siden at få udviklet og indført digital laserudstyr til opmåling af bordplader, og virksomheden har også været med helt fremme, når det kommer til bæredygtighed og certificeringsordninger:

- Spekva har siden 2003 været FSC-certificeret, men det var først for godt et års tid siden, at vore kunder begyndte at efterspørge FSC-godkendt træ; dog indtil videre kun i Norden, siger Peter Pasgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11