23948sdkhjf

Stærkt år for svenske Södra

En kraftig stigning i overskuddet i 2010, får Södra til at foreslå en udbetaling på 851 mio. SEK til sine medlemmer.
Södra realiserede i 2010 et resultat før skat på 2,3 mia SEK, hvilket er et af de bedste resultater i koncernens historie. I 2009 blev det til et overskud på 700 mio. SEK før skat.

Nettoomsætningen steg i perioden med 3.031 mio. SEK til 19.727 mio. SEK.

Forbedrede priser, øget produktivitet og god volumen nævnes som årsagen til det gode resultat og den øgede omsætning.

Trævaremarkedet udvikler sig positivt
- Vi kan konstatere, at 2010 blev et stærkt år for Södra og vores medlemmer, udtaler Södras bestyrelsesformand Christer Segerstéen.

Også koncerndirektør Leif Brodén er tilfreds med de positive takter:

- Jeg er især glad for, at vi fortsætter med at øge produktiviteten i selskabet, også i et år som dette. I år har vi gennemført 3.867 forslag fra de ansatte, og vores samlede produktivitet er steget fra 1,7 til 3,4 procent, kommenterer han og fortsætter:

- Vi har en meget positiv tro på trævaremarkedets udvikling på længere sigt. Nybyggeriet i USA og Europa ligger stadig under gennemsnittet, mens afsætningen af træ generelt stiger inden for byggeriet, lyder det optimistisk fra koncernchefen.

Medlemmer skal belønnes
Det flotte resultat får Södra til at foreslå en udbetaling af udbytte til sine medlemmer.

Selskabets forslag på de 851 mio. SEK svarer til ca. 40 % av Södras resultat, hvilket er noget mere end koncernens langsigtede mål om at udbetale en tredjedel af resultatet . Forslaget kommer til afstemning den 17. maj.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078