23948sdkhjf

Kinesiske investorer åbner nyt handelskammer i København

Handelskammeret skal fremme handlen mellem Kina og Danmark

16 kinesiske virksomheder, som tilsammen har investeret over 2 milliarder kroner og skabt over 1.000 job i Danmark, danner nu et nyt handelskammer.

Kammeret får navnet Chinese Chamber of Commerce in Denmark (CCCD), oplyser CCCD selv i en pressemeddelelse. 

CCCD består af førende statsejede og private virksomheder i forskellige industrier i Kina, herunder Bank of China, Huawei Technologies og Mille Food.

Visionen er, at handelskammeret skal tjene som brobygger mellem de to landes forretningsliv, og vice president i Mille Food, Heidi Wang, er ikke i tvivl om, at aftalen også kan komme træ- og møbelindustrien til gode. 

- Der er en stor interesse for dansk design i Kina, men mange gange ved folk ikke, hvor de skal henvende sig for at finde investorer og samarbejdspartnere. Nu har vi et storhandelskammer - et fast rum, hvor man kan gå ind og få hjælp til netop det, fortæller Heidi Wang.

Kammeret skal således opmuntre de kinesiske virksomheder til at investere i Danmark på områder, hvor arbejdspladser og skatteindtægter skabes til gavn for det danske samfund.

Samtidig vil kammeret fungere som guide i dialoger mellem virksomheder, regeringer og andre relevante sociale institutioner.

- Kina har brug for højteknologi og kvalitetsvarer, men også design og ideer, som kan berige den kinesiske designkultur, siger Heidi Wang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079