23948sdkhjf

Rekordår hos Teknologisk Institut

Især de nye aktiviteter Danish Meat Research Institute og Danfysik har været med til at øge omsætningen.
Teknologisk Institut opnåede en rekordhøj omsætning på 963 mio. kroner mod 841 mio. kroner i 2009. Resultatet udgør 27 mio. kroner, hvilket er en stigning på 3 mio.

Fremgangen kan især tilskrives de nye aktiviteter i Danish Meat Research Institute (det tidligere Slagteriernes Forskningsinstitut) og datterselskabet Danfysik A/S. Teknologisk Instituts positive udvikling i 2010 glæder adm. direktør Søren Stjernqvist:

- Vi vil bruge vores styrkede position til at blive endnu bedre til at skabe nye forretningsmuligheder i Danmark ved at bringe ny teknologi og viden i spil ude i virksomhederne. Danske virksomheder er generelt for små til at være teknologiførende, og vækst kræver tilførsel af ny viden og hårdt arbejde ude på den enkelte arbejdsplads samt et konstant fokus på innovation og nytænkning – og mod og vilje til at tænke i nye baner, slår Søren Stjernqvist fast.

Lys forude for danske virksomheder
Søren Stjernqvist vurderer, at danske virksomheder lige nu har gode muligheder for at begå sig i den globale konkurrencesituation, hvis de er åbne og samarbejdsvillige og deltager i ét eller flere forsknings- og udviklingsprojekter og innovationsnetværk:

- Vores erfaring er, at når det lykkes at omsætte ny viden til kommerciel succes, skyldes det sjældent alene den enkelte forskers eller virksomheds egne kompetencer og præstationer, men snarere viljen og evnen til at koble teori og praksis ude i produktionsmiljøet i samspil med forskellige aktører og netværk, siger Søren Stjernqvist.

Søren Stjernqvist pointerer, at Teknologisk Instituts rolle som et GTS-institut netop er at være brobygger mellem erhvervslivet og universiteterne og bringe de gode ideer frem til noget, der skaber vækst og dermed værdi for dansk erhvervsliv og det danske samfund.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11