23948sdkhjf

PP Møbler, Getama og Carl Hansen & Søn modtager Wegner Pris

Møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn modtog onsdag Wegner Prisen 2018

Møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn har igennem flere årtier konsekvent satset på Wegner som hoveddesigner i deres virksomheder og dermed stået for en markant markedsføring af Wegners møbeldesign.

For det modtog de tre danske designmastodonter onsdag Wegner Prisen 2018.

Det skete på rådhuset i Tønder, hvor repræsentanter fra design- og møbelbranchen var samlet for at hylde Tønders bysbarn Hans J. Wegner.

Tønder-borgmester Henrik Frandsen, der også er formand for juryen bag Wegner Prisen, forestod selve prisoverrækkelsen.

- Med prisuddelingen ønsker vi at lave en markant fejring af Wegner. For om nogen har Hans J. Wegner været med til at sætte Tønder ikke blot på Danmarkskortet, men på verdenskortet, lød det blandt andet fra Henrik Frandsen.

Wegner Prisen bliver uddelt en gang om året til en designer eller institution, der har bidraget væsentligt til nordisk designudvikling eller en person, som bidrager til at udbrede kendskabet til Wegners virke.

Udover borgmester Henrik Frandsen bestod juryen i år af museumsdirektør ved Designmuseum Danmark, Anne-Louise Sommer, direktør for Det Obelske Familiefond, Michael B. Nellemann, og enhedsleder for kunsten ved Kunstmuseet i Tønder og Kunstmuseet Brundlund Slot, Anne Blond.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097