23948sdkhjf

Herning mister stort bolighus: Lukker efter 20 år

Manglende indtjening gennem de seneste år får den lokale møbelforretning til at dreje nøglen om

Efter 20 år med base i Herning-området er det slut for møbel- og livsstilsbutikken X-Akt. Butikken afvikler driften og holder ophørsudsalg fra lørdag den 28. april. 

Det oplyser salgs- og marketingchef Flemming Kjær Vibjerg i en video på X-Akts Youtube-kanal.

Ifølge videoen er det en manglende indtjening gennem de seneste fire år, der gør, at Flemming Kjær Vibjerg har set sig nødsaget til at tage beslutningen. Derfor er det også med et stort vemod, at han nu lukker en forretning, der ifølge Flemming Kjær Vibjerg har været dybt forankret i lokalmiljøet.

- Vi er ikke i økonomiske vanskeligheder, men det siger sig selv, at hvis ikke vi kan lave positive tal på bundlinjen, så mister vi motivationen i dagligdagen, siger han.

Ikke det naturlige valg

Flemming Kjær Vibjerg overtog ansvaret for driften af X-Akt i december 2017, og i stillingen som salg- og marketingchef igangsatte han flere konkrete tiltag både internt og eksternt.

I en stadig udfordret branche, hvor X-Akt ikke hver gang har været det naturlige valg for potentielle kunder, har det dog ikke været nok.

- Vi kunne flytte os endnu mere, hvis tiden var med os (...) Men jeg er også nødt til at varetage de økonomiske interesser, og tiden står desværre aldrig stille. Hvis vi skal igangsætte endnu flere tiltag over længere tid, ville det være svært for mig at retfærdiggøre omkostningerne i forhold til risikoen, forklarer han.

Endelig slutdato ikke fastlagt

X-Akt udvidede i juni 2014 sin forretning og åbnede i nye og større lokaler i Tjørring nordvest for Herning. Der blev satset mere på møbler end tidligere, og det var derfor naturligt, at den 2.000 kvadratmeter store butik blev et mix af møbler og accessoires.

På samme tidspunkt åbnede webshoppen, og senere - i januar 2016 - åbnede X-Akt så endnu en butik, denne gang i Holstebro. Butikken lukkede dog allerede i oktober samme år.

Den endelige slutdato for X-Akt er endnu ikke fastlagt, men alle medarbejdere er opsagt i deres ansættelsesforhold, og der er lagt en aktivitetsplan for butikken de kommende måneder. 

Se X-Akts video her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094