23948sdkhjf

Tendens: Køkkenet skal være digital detox

I lang tid har det minimalistiske nordiske køkken været populært, men nu inddrages retrotendenser i det moderne. Det passer godt ind i samfundstendenserne, siger ekspert

Den nordiske designbølge har gået sin sejrsgang i mange danske hjem de seneste år, men nu ser det ud til, at der kommer andre impulser i vores køkkenvalg.

Hos blandt andre Invita Køkkener oplever man en spirende retrobølge i køkkenbranchen, hvor det moderne bliver blandet med gamle stilarter. Og ifølge Mads Arlien-Søborg, der er livsstilsekspert med fokus på køkkener, er dét helt i trit med tidsånden.

Danskerne vil nemlig dyrke de nære relationer og være i stand til at sætte det digitale liv på standby.

 Der er ved at ske en ændring i tidsånden, hvor vi vælger det digitale til i perioder og fra i andre. ”Detoxbølgen” har allerede fat i andre lande, og den vil utvivlsomt brede sig til Danmark, fordi vi ikke kan klare at leve et digitalt liv 24 timer i døgnet, siger Mads Arlien-Søborg i en pressemeddelelse. 

 Ifølge ham bliver netop køkkenet ofte en digitalfri zone

 Samtalekøkkener, som vi så dem før finanskrisen, var i virkeligheden slet ikke til samtale. Dengang havde vi ikke tiden til at være sammen, så køkkenet var blot et glansbillede, hvor vi egentlig ikke var sammen om at lave og spise mad. Til gengæld er de nye retrokøkkener madværksteder, hvor vi kan være sammen om at lave maden. Uden at der er fokus på at sende det ene eller andet signal, siger Mads Arlien-Søborg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081