23948sdkhjf

Input interiör køber EFG European Furniture Group

Gennem overtagelsen af EFG vil Input interiörs aktiviteter også komme til at omfatte Norge og Danmark

"En strategisk vigtig aftale".

Sådan beskriver adm. direktør og stifter af Input interiör, Sune Lundqvist, selv den aftale, som indretningskoncernen netop har indgået med Herkules Private Equity Fund II.

Aftalen omfatter købet af indretningsfirmaet EFG European Furniture Group, EFG. Gennem overtagelsen etablerer Input interiör sig i Norge og Danmark samtidigt med, at aktiviteterne i Sverige og Finland forstærkes.

Køb er resultat af efterspørgsel

- For Input interiör er købet af EFG en forretning, der modsvarer den nuværende efterspørgsel og vores strategi om at tilbyde markedet og vores kunder en stærk lokal tilstedeværelse. Vi har fået en fantastisk modtagelse på det finske marked af både kunder, arkitekter og leverandører. Nu er det vores mål at kunne tilbyde den samme service og tjenester til kunder i Norge og Danmark, siger Mille Milehem, der er COO hos Input interiör i en pressemeddelelse.

Input interiör er en uafhængig aktør, som siden firmaets grundlæggelse i 1987 har leveret møbler til offentlige områder i erhvervslivet, hoteller og restauranter, på skoler samt inden for sundheds- og omsorgssektoren.

Klar retning for EFG

Sidste år omsatte virksomheden for 2 milliarder svenske kroner og etablerede sig for første gang uden for landets grænser – i Finland.

Med opkøbet tager også EFG's udvikling en klar retning.

– Med erhvervelsen bliver EFG's indretningsvirksomhed en del af Input interiör koncernen og dermed en rendyrket indretningsleverandør, der får adgang til nye tjenester og markedets største sortiment. Samtidigt gives der bedre forudsætninger for at udvide produktionen til en helt uafhængig aktør, siger Marcus Westdahl, der er adm. direktør for EFG.

Købet er betinget af godkendelse fra den svenske konkurrencemyndighed, og handlen forventes afsluttet i andet kvartal af 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141