23948sdkhjf

Ungt snedkerfirma bag inventar til spektakulært besøgscenter

Bornholmsk eg spiller en fremtrædende rolle i nyt besøgscenter ved Nordeuropas største slotsruin.

Det har været en proces med en del besøg frem og tilbage. Fremvisninger, finjusteringer og godkendelser.

Derfor er det også et stolt snedkerfirma, der torsdag kan vise de sidste måneders hårde arbejde frem, når det nye besøgscenter ved Nordeuropas største slotsruin,  Hammershus, indvies. 

Næsten seks år undervejs

I 2012 donerede A.P. Møller-fonden 92,5 mio. kroner til en restaurering af slotsruinen ved Hammershus og etablering af nye besøgsfaciliteter.

Cirka 28 mio. kroner af det samlede beløb skulle gå til istandsættelser. Resten er brugt på det 1.000 kvadratmeter strore besøgscenter, som er opført godt 200 meter fra den gamle slotsruin på Bornholms nordspids.

Arkitema, Christoffer Harlang og BuroHappold vandt arkitektkonkurrencen i 2013, og byggeriet er opført i hovedentreprise af Nordbornholms Entreprenørforretning.

Torsdag den 22. marts klokken 13 forestår Kronprinsesse Mary og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen den officielle indvielse

Bag det specialdesignede inventar i besøgscenteret står således det kun 2,5 år gamle firma Blom & Jensen Inventarsnedkeri ApS. De har blandt andet lavet diske til receptionen, souvenirshoppen og restauranten - altsammen udført i materialerne rustfrit stål og bornholmsk eg, som spiller op mod yder- og indervægge i rå beton i en konstruktion, der fremstår indbydende og varm.

- Det har været en pissesjov, men også udfordrende opgave, hvor vi har været nødt til at holde os inden for meget stringente rammer, fortæller medindehaver af Blom & Jensen Inventarsnedkeri ApS, Andreas Kotsimbos Jensen, der har stået for projektet.

Godt samarbejde 
Centret er tegnet af Arkitema Architects og Christoffer Harlang. Siden Blom & Jensen Inventarsnedkeri vandt udbuddet om at udføre opgaven, har Harlang derfor holdt godt øje med snedkerfirmaet.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde. Han har været her for at se nogle af de ting, vi tidligere har lavet, og vi har lavet en masse prøver og diskuteret frem og tilbage, siger Andreas Kotsimbos Jensen og tilføjer:

- Det her er et af hans største projekter, og det er Danmarks aboslut flotteste bygning. Derfor har han også været meget nidkær i forhold til, at alt skulle være i orden. Det lagde virkelig et pres på vores side om at levere et ordentligt produkt - og det har vi gjort.

Opvokset på Bornholm
Udover at være et prominent projekt er der endnu en grund til, at projektet har haft en særlig betydning for Andreas Kotsimbos Jensen. Han er nemlig 
selv opvokset på Bornholm og har stadig familien boende på øen. 

- Jeg er stolt over, at vi har fået lov til det. Især fordi vores virksomhed ikke er ældre. Og så er det jo Danmarks måske smukkeste sted og udsigt, siger han.

Foruden i inventaret spiller egetræet også en fremtrædende rolle på Besøgscentrets tag, der er lagt i forlængelse af det bakkede landskab. Her er der anvendt planker fra Rø Plantage, som er savet til på Østerlars Savværk.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.328