23948sdkhjf

Wegner fejres med særudgave af Y-stolen

Carl Hansen & Søn markerer Hans J. Wegners 104 års fødselsdag den 2. april med en særudgave af den ikoniske Y-stol i Ancient Oak

Hans J. Wegner kunne være fyldt 104 år den 2. april 2018.

I den anledning fremstiller Carl Hansen & Søn nu den eftertragtede Y-stol i en helt unik udgave, som med sin intense, varme glød rammer lige ned i fortællingen om det nordiske designunivers.

Særudgaven har fået navnet Ancient Oak med reference til de tusind år gamle og særdeles velbevarede egetræstykker, som med mellemrum dukker frem i tørvemoserne. Den historiske eg, der har opnået en ganske særegen karakter i kontakt med mosens jernsalte, er yderst sjælden.

Derfor benytter Carl Hansen & Søn sig af en moderne forarbejdnings- og indfarvningsmetode, som gør det muligt at genskabe moseegens karakteristiske udtryk og egenskaber.

- Resultatet er et raffineret udtryk, en dyb, varm farve og en styrke, der matcher Y-stolens elegance og passer smukt sammen med det naturflettede sæde. Ancient Oak komplementerer Hans J. Wegners organiske formsprog og understreger møbelarkitektens innovative overlegenhed, siger direktør for Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen, i en pressemeddelelse.

Med særugaven skriver Carl Hansen & Søn endnu et kapitel i historien om samarbejdet mellem møbelarkitekt og fabrikant, der tog sin begyndelse for snart syv årtier siden. Gennem fælles indsats skabte de en stribe møbelklassikere og samlerobjekter.

Y-stolen var blandt de fem første stole, der ud over CH24 også tæller CH22, CH23, CH25 og CH26, som Wegner tegnede til Carl Hansen & Søn. Med sit stærke, grafiske udtryk, de avancerede elementer og den komplekse konstruktion blev et ikonisk møbel født. Y-stolen har siden været en medvirkende årsag til, at Hans J. Wegner står som et fyrtårn i fortællingen om dansk møbeldesign.

- Wegner har efterladt sig en enestående kulturarv, som vi skal værne om, og som stadig inspirerer. Hans møbler har potentialet til at blive udfordret i nye materialer. Det har vi nu gjort med en variant i Ancient Oak, som helt sikkert vil have interesse for samlere og Wegner-entusiaster, forklarer Knud Erik Hansen.

Hans J. Wegner tegnede Y-stolen med det karakteristiske Y-formede rygstykke i 1949, og den har været i uafbrudt produktion siden 1950.

Særudgaven kommer med naturflet og er kun tilgængelig d. 2. og 3. april 2018.

Alle stole købt i løbet af disse to dage leveres med et messingskilt med Hans J. Wegners signatur og fødselsdato indgraveret - diskret placeret på stolens inderside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094