23948sdkhjf

Gabriel i front på C2C

Tekstilvirksomheden Gabriel A/S har som den første danske virksomhed opnået certificeringen Cradle to Cradle.
Cradle to Cradle (C2C)er en helt ny måde at tænke bæredygtighed på. Tidligere miljøcertificeringer har været baseret på, at man skal reducere ressourcer, udledning og indhold af giftige stoffer for at gøre mindre skade.

Hovedtankerne bag C2C går på, at produktion, produkt og affald alle skal kunne indgå i et naturligt biologisk kredsløb.

- Gabriel bryder lydmuren ved at gå forrest som toneangivende tekstilvirksomhed, lyder udmeldingen fra Søren Lyngsgaard, som er en af grundlæggerne af Cradle to Cradle i Danmark.

Tæt samarbejde med leverandører og samarbejdspartnere
Gabriel påbegyndte arbejdet med C2C for mere end tre år siden, og virksomheden beskriver processen som både kompliceret og bekostelig.

I modsætning til andre miljømærker kræver C2C-certificeringen, at leverandørerne af kemikalier og farvestoffer udleverer deres patenterede opskrifter til MBDC. Forretningshemmeligheder, som man pr. tradition holder tæt ind til kroppen for at undgå kopiering og underminering af markedet.

Den største opgave var udviklingen af nye farverecepter, der både lever op til certificeringskrav og de krav om kvalitet, som samarbejdspartnerne stiller. Men det er nu lykkedes, og samspillet med den hollandske kontormøbelproducent Ahrend har været vigtig for at nå målet.

Efter tre års samarbejde kan Ahrend i dag præsentere den C2C-certificerede model A2020 med Gaja-stof i 10 farver. Det nye farvespektrum fra Gabriel tæller i alt 13 standardfarver, som kan udvides efter behov.

Hovedprincipperne i C2C
Affald = føde
Begrebet affald elimineres. I stedet for at ophobe affald, gør vi det til føde for enten naturen eller for næste generation af produkter. Skaber biologiske og tekniske kredsløb, hvor produkterne komposteres eller genbruges i nye produktioner.

Vedvarende energi
I stedet for at afbrænde fossile energiressourcer og påvirke vores omgivelser negativt, anvendes vedvarende energi.

Mangfoldighed
Naturens økosystemer er en mangfoldighed af komplekse kredsløb, udviklet og designet i samklang med de nære og helt specielle omgivelser. Menneskelig design profiterer af denne mangfoldighed og bør tage hensyn til den. Ægte bæredygtighed er lokal.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078