23948sdkhjf

40 verdensarkitekter prisbelønner dansk værk

Den eksklusive messingudgav af Multiforms Form 45-køkken har på kort tid fået ikonstatus.

Den internationale designpris, Archiproducts Design Award 2017, har nu tildelt førstepræmien i køkkenkategorien til det danske designværk, som er skabt af Multiforms designchef Henrik Witt.

Den internationale jury lægger især vægt på køkkenets design, det æstetiske udtryk og de produktionsmæssige teknikker og kvaliteter.

Køkkenet blev første gang vist på Northmodern-messen i København i 2016 og senerer på den prestigefyldte Biennale Interiuer-udstilling i Belgien.

Multiform-direktør Michael Oversø er overbevist om, at det er en ny klassiker, som køkkenproducenten i Kibæk ved Herning har skabt. Og som nu er prisbelønnet.

- Det har alt det, som et Multiform-køkken skal have: Materialer af højeste kvalitet, tidløst design og rene linjer. Designprisen kommer til at bidrage til, at endnu flere får øje på vores eksklusive køkkener. Både herhjemme og internationalt, siger han.

Det helt særlige ved Form 45 er det knivskarpe look, der skabes af kanter skåret i smig med et skråt snit på 45 grader. Dette snit skaber et helt unikt møbeludtryk, mener man hos Multiform.

Designeren Henrik Witt er beæret over prisen og kalder det en stor hæder.

- I Multiform har vi arbejdet på køkkenet i årevis, før vi var helt tilfredse. Prisen vidner om, at andre også anerkender de kvaliteter, som vi gik efter at få frem. Et Form 45 bliver bare endnu smukkere, når køkkenet får tilført messing, siger han om hæderen.

Juryen bag prisen består af 40 internationale arkitekter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093