23948sdkhjf

Vinduesfabrik klar til ny vækst

Trods faldende omsætning i 2010 ser Cetonia lyst på fremtiden. Nyt maskineri har effektiviseret produktionen, og efterhånden er det lykkedes at slå navnet fast i branchen.
For godt fem år siden besluttede Claus Jacobsen og Poul Brøker – henholdsvis adm. direktør og produktionsleder i tømrerfirmaet Børge Jacobsen A/S – at etablere en ny dør- og vinduesfabrik.

Cetonia fik base i Bjerringbros nordlige industrikvarter, og med speciale i træ/alu er det siden lykkedes at opbygge en virksomhed med 35 medarbejdere og 6.500 m² under tag.

Klar til ny vækst
Cetonia er i dag et veletableret aktør i den danske byggematerialeindustri, og selvom de seneste to regnskabsår har trukket virksomheden i den forkerte retning, er fabrikken fortsat i fin form. Det fortæller daglig leder Poul Brøker til Bjerringbro Avis:

- Her i 2010 faldt vores omsætning lidt i forhold til de 47 mio. kroner, vi toppede med for et par år siden, men den kommer op igen. Det tvivler vi ikke på – og vi er klar til ny vækst, når der igen kommer gang i dansk byggeri, fastslår han.

Poul Bødker ejer selv 1/3 af aktierne i virksomheden, mens Claus Jacobsen sidder på de resterende 2/3.

At finde sin egen plads i solen
Cetonia afsætter primært sine døre og vinduer gennem byggemarkeder og tømmerhandler, men tømrerfirmaer som Børge Jacobsen A/S sørger også løbende for nye ordrer.

Cetonia er udelukkende ordreproducerende, og det betyder, at fabrikken har fravalgt at producere lagervarer i standardmål:

- Vi har måttet finde vores egen plads i solen, så vi har ingen lagerudgifter, og vi har forsøgt at tilrettelægge produktionen så effektivt og rationelt som muligt. Det sker bl.a. med brug af et par store, avancerede og computerstyrede maskiner, der hver især kan gennemføre mange samtidige arbejdsprocesser på emnet, inden det sendes videre i produktionen til næste fase. Derfor har vi relativt få stop i processen. Så når ordren køres igennem, går det stærkt, forklarer Poul Brøker til Bjerringbro Avis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078