23948sdkhjf

Fondsmillioner skal befri møbelindustrien fra udskældt stof

Bollerup Jensen i Ådum ved Tarm vil sende ny lim på markedet, som er uden det udskældte stof formaldehyd.

Derfor har den vestjyske virksomhed netop fået tildelt 2,4 mio. kr. fra den statslige markedsmodningsfond, og pengene skal hjælpe opfindelsen med at finde vej fra laboratorium og ud til møbelfabrikker.

Formaldehyd findes almindeligvis i lim og er underlagt forskellige restriktioner og grænseværdier, som ofte varierer fra land til land.

Når den danske producent har udviklet en formaldehydfri lim, er det ikke første gang, verden har set det.

- Udfordringen har været at finde de rigtige tekniske løsninger og kommercielle løsninger, der gør det attraktivt også prismæssigt, siger Frode Dale.

Må ikke være for dyr

Bollerup Jensens formaldehydfrie lim er dermed udviklet til at ramme en pris, der ikke afskrækker og virker fordyrende for møbelproducenter.

Med markedsmodningsstøtten skal den lim, som Bollerup Jensen har udviklet, have den sidste tilpasning, så produktet bliver klar til markedet.

- Der er forskellige trætyper, forskellige processer og forskellige kunder, og de har forskellige krav til, hvad en lim skal kunne, forklarer Frode Dale.

Han regner med, at limen i foråret kan blive testet hos de første kunder i møbelindustrien. I efteråret forventer han, at limen er klar til salg.

Bollerup Jensen forventer, at limen vil kunne opnå en betydelig eksport og skabe cirka 9 arbejdspladser inden 5 år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125