23948sdkhjf

Amerikanske formaldehydkrav træder i kraft til sommer

Det sker et halvt år tidligere end ventet.

De amerikanske formaldehydregler, der har betydning for blandt andet danske møbelproducenter med eksport til USA, er nu fastsat til at træde i kraft den 1. juni 2018.

Det er omtrent et halvt år tidligere end markedet ellers var stillet i udsigt. 

Tiltrædelsesdatoen for de nye formaldehydkrav har levet en omskiftelig tilværelse.  Først var ikrafttrædelsen i december 2017, men kort forinden ikrafttrædelse, blev den dato så udskudt et år til december 2018. 

Myndighedernes udskydelse var flere miljøorganisationer dog utilfredse med og lagde derfor sag an. Nu har en dommer så godkendt et kompromis mellem US Environmental Protection Agency og miljøorganisationen Sierra Club, der fastsætter ikrafttrædelsesdatoen til den 1. juni 2018. 

Udover ikrafttrædelsesdatoen er der også en anden ændring, der gør det en smule nemmere at leve op til kravene på trods af den tidligere ikrafttrædelsesdato.

Virksomheder, der allerede lever op til de californiske CARB II regler, kan nemlig fortsat sælge deres produkter indtil 22. marts 2019.

Nye datoer
1. juni 2018: Alle producenter og fabrikanter af træplader skal overholde kravene i CARB II (aktuelle Californiske regler) eller TSCA Title VI (nye krav for hele USA)

22. marts 2019: Alle producenter og fabrikanter af træplader skal overholde kravene i TSCA Title VI.

Artiklen er bragt i samarbejde med Træ- og Møbelindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078