23948sdkhjf

Dansk karavane til Köln: Møbelproducenter til Wood Supply om årets IMM-messe

Mandag slås dørene op for årets udgave af den internationale møbelmesse IMM i Köln, og cirka 80 danske virksomheder er på plads til det, der er et af den danske branches fremmeste udstillingsvinduer.

Og for mange det vigtigste.

Sidste år lancerede børnemøbelproducenten Flexa i Köln sin største nylancering i mange år med produktserien Popsicle, der skiller sig eksklusivt ud med sit valg af egetræ.

- Og vi ser også virkelig frem til IMM messen denne gang. I år har vi øget vores fokus på Flexas kerne- og ekspertkategorier, som hedder søvn, leg og læring. Vi lancerer mere end 200 produkter denne gang, så vi har store forventninger til messen, siger Carsten Dan Madsen, adm. direktør hos Flexa.

I sammenhæng med messen holder Flexa endda sin årlige forhandlerkonference, hvor deltagere fra mere end 20 lande er med.

Canett med mere design

Møbelvirksomheden Canett Furniture i Lemvig sælger især i Danmark og Norge. Köln bliver det udstillingsvindue, der retter sig mod den øvrige verden.

- I år har vi valgt at udstille møbler med et højere designindhold end tidligere, da alle de udstillede produkter er tegnet af forskellige arkitekter. Det bliver spændende at se, hvordan nye og eksisterende kunder vil modtage det, siger Anette Berg, adm. direktør.

Hammel-reoler i kunstig 3D

Hos Hammel Furniture siger marketingmanager Charlotte Thorsen, at Køln altid er et vigtigt udstillingsvindue. I år har østjyderne fokus på at sælge dansk hygge og præsentere et digitalt bud på fremtidens showroom, hvor Hammels reolsystemer kan ses virtuelt og i 3D.

- Vi præsenterer en række nyheder til vores serie Mistral og blandt andet et vangesystem til Edge, som er vores nyeste skud på stammen. Derudover lancerer vi et helt nyt spisebordskoncept, hvor du kan mixe og matche mellem ben, farver og bordplader, siger hun til Wood Supply.

Danerka er med - på trods

Fynske Danerka deltager, selv om messen "ikke er den vigtigste for Danerka", som Kaare Thode Jørgensen selv siger det. Danerka har større fokus på Orgatech, som også foregår i Köln - i oktober i år - og som er mere målrettet kontraktmarkedet.

- Vi har derfor valgt at indgå et samarbejde med J.L. Møllers Møbelfabrik om at dele vores standplads. Her vil vi i Danerka repræsentere mere moderne dansk design, og J.L. Møllers vil repræsentere klassisk dansk design. Vi kommer til at have fokus på loungemøbler til hjemmet, heriblandt et spændende sofa bord som du vil komme til at se på messen, siger Kaare Thode Jørgensen.

PBJ: Vigtig og primær messe

I den lille landsby Rødding på den jyske halvø Salling har PBJ Furniture brugt messen til at bryde igennem på centraleuropæiske eksportmarkeder med stor succes. Den udvikling skal årets messedeltagelse styrke.

- Messen er vigtig og et primær udstillingsvindue. Den har et naturligt eksportfokus, og vi forventer at åbne op for både flere kunder og markeder. Og naturligvis glæder vi os selvfølgelig også over mange besøg fra danske og nordiske forhandlere, siger Keld Møller Andersen fra PBJ Furniture.

Blandt mange danske nyheder har Montana i øvrigt annonceret, at reolproducenten vil udstille sin nye bordserie, der er skabt af designeren Jacob Wagner.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094