23948sdkhjf

Stort overskud hos ScanCom

Den sjællandske producent af havemøbler har brugt krisen til at rydde op i organisationen, og det har skabt betydelige resultater.
Scancom International A/S har netop fremlagt tallene for regnskabsåret 2009/10, der er afsluttet ved udgangen af juni måned.

Resultatet vidner om stor fremgang på bundlinjen, hvor overskuddet er vokset fra 10,8 til 40,1 mio. kroner før skat. Det sker efter et år, hvor omsætningen ellers er faldet med 21 % til 813,7 mio. kroner.

Lavere omkostninger i alle selskaber
Ifølge CEO, Stig Maasbøl, hænger den øgede indtjening sammen med, at det er lykkedes at nedbringe de faste omkostninger og kapitalbindinger i virksomheden. Samtidig er der ryddet op i produkter med lav indtjening:

- Vi har gennemgået alle omkostningsposter i koncernens selskaber og iværksat nødvendige tilpasninger globalt. Samtidig har vi øget ressourcerne til forbedring af almindelige forretningsparameter som kvalitet, levering og produktudvikling, forklarer han.

Stig Maasbøl oplyser desuden, at Scancom har arbejdet målrettet med at reducere lagrene og forbedre kapitalstrukturen. Samlet set er det på den baggrund lykkedes at reducere den kortfristede gæld med 36 mio. kroner.

FSC-træ står for 40 % af omsætningen
Scancom har fabrikker i Vietnam og Indonesien samt savværker i Brasilien, og koncernen er verdens største producent af FSC-certificerede havemøbler.

Generelt spiller FSC og bæredygtighed en central rolle i koncernstrategien, og derfor har Scancom i det forgangne år investeret 35 mio. kroner i optimering og automatisering af fabrikken i Vietnam:

- Møbler i FSC-certificeret træ udgør 40 % af vores samlede omsætning og vi ønsker at gøre os endnu stærkere og mere konkurrencedygtige til fremtiden, forklarer Stig Maasbøl om baggrunden for tiltaget i Vietnam.

Opkøb i Danmark
Scancoms seneste investering er danske Raimotech A/S, som er specialiseret i anvendelse af WPC (Wood Plastic):

- Hensigten er at anvende vores eget FSC-savsmuld og sammenblande det med plastik til et materiale, som kan anvendes til vedligeholdelsesfrie havemøbler, forklarer Stig Maasbøl.

Han fortæller, at konceptet allerede er testet kommercielt, og tilbagemeldingerne fra markedet har været positive.

Behersket vækst i 2010/11
I det nye regnskabsår forudser Scancom en udfordrende sæson på grund af øget priskonkurrence, og ledelsen forventer på den baggrund en behersket vækst i niveauet 5-7 %.

Det overordnede mål er at forbedre konkurrenceevnen, hvilket skal realiseres gennem en forbedret leveringsevne, øget produktkvalitet og en fortsat reduceret omkostningsstruktur:

- Vi planlægger investeringer i nye produktionsmetoder for yderligere at sikre og udvide vores position i segmentet for træhavemøbler, afslører Stig Maasbøl.

Om Scancom International A/S
Scancom er etableret i 1995 og består i dag af ni selskaber, som udover hovedsædet i Korsør tæller fem selskaber i Fjernøsten, et i Sydamerika og to i Europa.

I begyndelsen blev produkterne fremstillet hos leverandører i Vietnam, men med tiden er der opbygget en betydelig egenproduktion, som i dag tegner sig for mere end 64 % af den samlede omsætning.

Fra et oprindeligt udgangspunkt baseret på træmøbler har ScanCom udviklet sig til en alsidig leverandør og producent af havemøbler i aluminium, stål, strækmetal, støbejern, fletmaterialer og kombinationer heraf.

FSC-træ er det største område og udgør 40 % af omsætningen, efterfulgt af aluminium med 18 %, flet 13 %, teak 11 % og stål 9 %.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078