23948sdkhjf

Nyt underskud hos vestjysk møbelfabrik

Et trægt marked for salg af erhvervsmøbler gav røde tal hos Fumac Production A/S i 2009/10. Ledelsen forventer dog betydelig fremgang i det nye regnskabsår.
Fumac Production, der tidligere hed Hanbjerg Møbelfabrik, har netop offentliggjort sit 2009/10-regnskab, der blev afsluttet ved udgangen af juni måned.

Resultatet lyder på -12,9 mio. kroner, og det er en tilbagegang på godt 6,6 mio. kroner i forhold til året før:

- Året har været præget af et fortsat trægt marked for salg af erhvervsmøbler, og det er den manglende aktivitet, der er primær årsag til et klart utilfredsstillende resultat, oplyser virksomheden i sin ledelsesberetning.

Fabrikkens møbler afsættes hovedsageligt gennem det 100 % ejede datterselskab, Fumac A/S, som alene har realiseret et resultat på -2,7 mio. kroner, hvilket er en lille fremgang sammenlignet med 2008/09.

Klart forbedret indtjening i 2010/11
Den lavere markedsaktivitet har skabt ledige ressourcer, som Fumac i årets løb har udnyttet til yderligere produktudvikling og kvalitetssikring. Bl.a. blev fabrikken i foråret kvalitets- og miljøcertificeret efter standarderne ISO 9001 og ISO 14001.

Samtidig er det i begyndelsen af det nye regnskabsår bl.a. lykkedes at hente flere betydelige ordrer på kontraktmarkedet, og alt i alt giver det forventninger om en positiv udvikling i 2010/11:

- Der forventes en fremgang i salget og dermed forventes en klar forbedret indtjening, vurderer Fumac.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145