23948sdkhjf

Odense får Danmarks første permanente robotmøbler

Der skabes nye rammer for oplevelsen af byen, når Veksø, Movetec, Odense Kommune og Teknologisk Institut onsdag indvier projektet "Performativt Landskab".
”Performativt Landskab” er robotmøbler, der forskyder sig lodret og tilpasser sig brugerne samtidig med, at de fungerer som legeplads for børn og barnlige sjæle.

Det er første gang, at møbler af denne art installeres permanent i bybilledet herhjemme.

Brug byen på nye måder
Møblerne placeres i den centrale og nyrenoverede gågade, Jernbanegade. Her skal de være med til at skabe en god forbindelse mellem banegården og bymidten, og de skal supplere den nyetablerede Gråbrødre Plads.

Målet er at skabe liv, bevægelse og aktivitet i gaden ved at ’fange’ de forbipasserende og give dem grund til at stoppe op:

- Med det performative landskab skaber vi mulighed for, at byens borgere og besøgende kan opleve og gøre brug af byen på helt nye måder. De kan spontant og intuitivt selv skabe rammerne for deres aktiviteter, siger rådmand Jan Boye.

Borgere kan skabe deres egne siddepladser
Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Odense Kommune, inventarproducenten Veksø, aktuatorvirksomheden Movetec og Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi:

Læs også: Nyt projekt: - Vi vil gøre træ til et naturligt materialevalg i etagebyggeri

- Vi har koblet det legende med alment tilgængeligt byrumsinventar ved at indarbejde bevægelige møbler, så byens borgere kan skabe deres egne siddepladser og samtidig lege med højdeindstilling og belysning, forklarer Bo Stjerne Thomsen, robotdesigner på Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

’Playspots’ der skaber liv
Det performative landskab indgår som en del af kommende ’playspots’ i Odenses bymidte.

Playspot er steder, hvor der er mulighed for spontan aktivitet. Det er ikke en legeplads, en sportsplads eller en scene, men de kan lidt af det samme.

Læs også: Danske møbler vil dumpe skærpet USA-test

Playspots skal medvirke til at skabe mere liv i gaderne og skabe opmærksomhed omkring den centrale bydels meget store styrker: kombinationen af aktiverende og attraktive byrum med grønne områder i en smuk mosaik inden for meget korte afstande.

Indvielsen foregår onsdag den 24. november klokken 15.00.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.14