23948sdkhjf

TCM på børsen: Kapitalfond vil trække sig helt ud

Svanekøkkenets moder vil på børsen i København

Ejeren af de kendte køkkener Svane Køkkenet og Tvis Køkkener, TCM Group, vil børsnoteres i København.

Ejeren af Svane Køkkenet og Tvis Køkkener, TCM Group, vil børsnoteres på Københavns børs. Det oplyser gruppen i en meddelelse via børsen.

TCM Group er nordens tredjestørste køkkenproducent og omsatte i de første ni måneder af 2017 for 602,3 millioner kroner. Det blev til et driftsresultat på 56 millioner kroner.

- Det er et naturligt skridt, efter vi har været ejet af kapitalfonde i mange år. Så er man jo som sådan altid til salg.

- Vi har nået en række strategiske mål, så nu har ejerne ønsket at undersøge mulighederne for en børsnotering, siger administrerende direktør Ole Lund Andersen i regnskabet.

Selskabet er ejet af kapitalfonden IK Investment Partners, der købte selskabet i 2016. Det oplyses, at børsnoteringen går ud på, at kapitalfonden vil af med sine aktier.

Der vil dermed ikke komme nye penge ind i selskabet fra børsnoteringen. Ledelsen i selskabet kan dog forvente at tjene penge, da den ejer aktier i selskabet.

- IK ønsker at lave en exit. Så det er et helt naturligt skridt at gå på børsen.

- Vi er Skandinaviens tredjestørste køkkenproducent. Vi er en rigtig dansk køkkenproducent, der også sælger i Sverige og Norge, siger Ole Andersen.

TCM Group er trods sit internationale navn meget forankret i Danmark. Hovedparten af produktionen af køkkener foregår på fabrikker i byerne Tvis og Aulum.

Det sker via kendte brands som Svane Køkkenet og Tvis Køkkener, men også mindre kendte som Nettoline og Kitchn.

- Hensigten er, at de forskellige brands samlet skal dække det fulde prisspektrum.

- Foruden at dække prissegmenter betjener TCM Group såvel B2C- (business to consumer) som B2B-segmentet (business to business), hvori indgår almene boligforeninger, ejendomsudviklere og byggefirmaer, skriver TCM Group.

Det indikeres ikke i meddelelsen, hvilken værdi TCM Group mener, man bør have.

Prisen, som TCM Group blev solgt til i 2016, da IK købte selskabet fra kapitalfonden Axcel, er ikke oplyst.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078