23948sdkhjf

EFG fortsætter svensk centralisering

Møbelproducenten lukker to fabrikker i finske Lathi. I stedet vil man dels investere i en ny produktionslinje i svenske Tranås og dels satse på eksterne leverandører.
I bestræbelserne på at øge konkurrenceevnen og skabe en mere innovativ produktudvikling besluttede EFG – European Furniture Group – i sidste uge at lukke produktionen i den finske by Lathi.

Beslutningen er truffet efter forhandlinger med personalet på de to fabrikker i Lathi, og fremover vil EFG udlægge dele af komponentproduktionen til eksterne leverandører:

- Med eksterne producenter vil vi få lavere omkostninger og samtidig adgang til en højere grad af specialisering inden for specifikke komponentområder. Det skaber nye forudsætninger for innovativ produktudvikling og langsigtet fremgang, siger koncernchef Marcus Westdahl.

Han forklarer, at afviklingen i Finland er et led i koncernledelsens strategi om at samle aktiviteterne omkring Tranås.

For nyligt besluttede EFG at flytte sine forsknings- og udviklingsaktiviteter fra Oslo til Tranås i det sydøstlige Sverige, hvor man ligeledes har besluttet at investere i en ny produktionslinje.

Svensk vækst skaber behov for flere ansatte
Generelt oplever EFG fremgang på det svenske marked, hvor koncernen på det seneste har vundet flere store ordrer:

- Vi oplever, at markedet i Sverige er på vej i den rigtige retning, og det giver ny luft under vingerne. Efterspørgslen stiger måned for måned, og i løbet af kort tid skal vi i gang med at hyre indretningskonsulenter til alle store byer i Sverige, siger Marcus Westdahl.

EFG er i Danmark repræsenteret gennem selskabet EFG Bondo A/S, som blev en realitet, da EFG-koncernen købte Bondo Kontormøbler tilbage i januar 2008.
Læs mere om: EFG
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094