23948sdkhjf

B8 lukker unge hjerner ind: "Vi savner vildskab!"

"Work smarter" er blevet en såkaldt tagline for den midtjyske kontormøbelproducent B8 - som indtil i år hed Duba-B8.

Derfor har et helt hold af "unge hjerner", studerende fra Institut for Arkitektur og Medieteknologi på Aalborg Universitet, besøgt Bjerringbro-fabrikken.

De studerende skal udvikle nye koncepter til fremtidens arbejdspladser.

- Der er kommet en helt ny generation af medarbejdere i det fysiske arbejdsmiljø, som har en helt anden tilgang til, hvordan en arbejdsplads er indrettet. Derfor synes vi, at det er helt naturligt at spørge de unge mennesker, siger Michael Birn, der er udviklingsdirketør.

Samarbejdet mellem B8 og de studerende er en del af Innovation Cups, hvor studerende konkurrerer på design af nye produkter til virksomheder.

Virksomhederne kan efterfølgende vælge at købe koncepterne af de studerende.

En fremragende måde at matche virksomheder og studerende på, mener Joan Knudsen fra brancheklyngen Lifestyle & Design Cluster, som er medarrangør.

- Ideerne kan give virksomhederne en konkurrencefordel med nye, anderledes produkter. Samtidigt får de studerende en unik mulighed for at få hands-on erfaringer med at samarbejde med en virksomhed, som stiller krav til brugerbehov, design, funktionalitet, produktionsoptimering og priser, siger hun..

Hos B8 ser Michael Birn en anden og mindre vovet tilgang hos de yngre designere.

- Vi savner noget vildskab. Rigtig mange arkitekter og designere laver i øjeblikket møbler, som skal holde i 10 år og derfor ikke må ’støje for meget’. Vi vil gerne invitere til at eksperimentere og lege med både farver, materialer og former.

- Vi håber på at få nogle helt andre tanker, end hvis vi havde spurgt en klassisk møbelarkitekt. Et produkt, som er på linje med unge menneskers måde at tænke på, og som de gerne vil mødes af på arbejdsmarkedet.

Parterne bag Innovation Cups er Træ- og Møbelindustrien (TMI) i Dansk Industri og Lifestyle & Design Cluster samt flere uddannelsessteder og Træets Uddannelses- og Udviklingsfond, som lægger midler til.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095