23948sdkhjf

Holmris-direktør: - Det har været en større mundfuld end forventet

Nyt årsregnskab viser røde tal trods stigende omsætning

Stigende omsætning men faldende indtjening. Sådan lyder det umiddelbare resultat, hvis man ser på et nyt årsregnskab fra Holmris, der trods toplinjevækst både viser et faldende driftsresultatet og røde tal på bundlinjen.

Årsrapporten offentliggøres mandag, og selvom det umiddelbart kan ligne et dårligt år for Holmris, har virkeligheden flere nuancer.

Som en del af regnskabet fremgår nemlig en række omkostninger, der skyldes en ny investeringspartner BWB Partners, opkøb af virksomheden OJ Systems samt opkøbet af kontorindretningsfirmaet B8. Sidstnævnte skete først efter regnskabsårets udløb, men satte alligevel sit spor i det gamle regnskab.

Holmris B8 har korrigeret tallene og oplyser, at resultatet før renter, afskrivninger og skat (EBITDA) uden disse omkostninger ville ende på 56,2 mio. kroner. Det ville i så fald være en stigning på 39,1 procent i forhold til seneste regnskabsår.

Og de tal vækker begejstring hos Henrik Holmris, som er direktør hos Holmris B8, som virksomheden hedder efter opkøbet:

- Vi er faktisk godt tilfredse med resultaterne. Hele opkøbet af B8 fyldte rigtig meget i foråret, men vi har alligevel fået et fint resultat, siger han om regnskabsåret, der blev afsluttet i udgangen af april og dækker en periode på 16 måneder grundet en omlægning af årsregnskabet efter opkøbet af B8.

Han bemærker desuden, at 2017 viste gode resultater, mens salget i foråret var knap så prangende – dels grundet virksomhedens indadrettede fokus på grund af opkøbet, og dels skyldes det konjunktursvingninger.

En hård omgang
Trods tilfredshed hos Henrik Holmris ændrer det dog ikke på, at der stadig er røde tal på bundlinjen. Også i det nye regnskabsår sætter opkøbningen af B8 sit præg på udviklingen og hverdagen i virksomheden.

- Omlægningen, flytningen fra den ene fabrik til den anden, personalekultur og indkøring i nye systemer har fyldt rigtig meget særligt her i august og september. Det har været en større mundfuld, end vi havde forventet, siger Henrik Holmris og påpeger, at forandringerne har taget længere tid, end virksomheden havde håbet på.

Ifølge direktøren skyldes den hårde omstilling, at virksomheden denne gang har opkøbt en stor spiller på markedet, der også selv er del af produktionsarbejdet. Holmris har gennem de seneste seks år købt 13 øvrige virksomheder – men ikke af samme størrelsesorden som B8. Denne gang har opkøbet derfor krævet ekstra opmærksomhed.

Bedre i vente
Trods udfordringerne med opkøbet tror Henrik Holmris dog på, at der er gode tider i vente for Holmris B8:

- Vi er ved at være godt ude på den anden side. Vi er positive. Når vi engang har fået det hele på plads, bliver det rigtig godt, siger han.

Møbelproducenten har da også haft et større salg hen over sommeren end forventet. Det har blandt andet betydet, at Holmris B8 lige nu halter bagud med leveringen af varerne, fordi det samtidig rammer ind i overgangen til de nye fabrikslokaler hos B8. Også to store ordre til England og Norge øger optimismen hos virksomheden.

I de nærmeste fremtid kan Holmris B8 se frem til endnu nogle tekniske detaljer, der skal falde på plads som en del af opkøbet. Forventningen er dog, at det ikke kommer til at fylde i samme grad, som sammenlægningen har gjort de seneste måneder.

Holmris A/S
mio. kr. 2017/18 2016
Nettoomsætning 1.076,9 678,3
EBITDA 35,9 40,4
Driftsresultat 8,9 21,5
Periodens resultat før skat  7.482,6 13.920,2
Perioden resultat -7,5 13,9
Balancesum 379.583,0 374.106,4
Egenkapital 93,1 50,7
Regnskabsåret 2017/18 dækker perioden 1. januar 2017 til 30. april 2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078