23948sdkhjf

Fumac vinder stort projekt i lokalområdet

Vinderup-virksomheden skal levere 600 stole og 100 borde til Arena Holstebro, som netop nu er ved at blive opført i det vestjyske.
Byggeriet af en ny elitesports-arena i Holstebro med plads til ca. 3.500 tilskuere skaber travlhed hos Fumac i de kommende måneder.

Holstebro Kommune og Kontor Syd A/S, der står for den praktiske indretning af arenaen, har nemlig valgt at købe en stor del af inventaret til det store byggeri hos den lokale møbelproducent.

Fumac skal således levere intet mindre end 100 kantineborde og 600 stole til byggeriet, der efter planen skal overdrages til kommunen i begyndelsen af 2011.

Vil gerne være med lokalt
Kontrakten i Holstebro vækker naturligvis glæde hos Fumac. Marketingchef Henrik Arnt fortæller, at der forud er gået en længere proces, hvor flere mulige løsningsforslag blev bragt på banen i dialogen med bygherren:

- Med hovedsæde i Vinderup vil vi gerne være med lokalt i det jyske, og derfor har ordren stor betydning for os. Ledelse og medarbejdere på fabrikken har arbejdet tæt sammen Kontor Syd og indkøberne fra Holstebro Kommune for at finde den helt rigtige løsning, siger han.

Flere større projekter på ’bogen’
Generelt ser Henrik Arnt og Fumac positivt på den aktuelle markedssituation, og virksomheden har de seneste måneder noteret stigende efterspørgsel og øget aktivitet.

Aftalen med Holstebro Kommune kommer således i forlængelse af en opadgående kurve, der startede i forårsmånederne og fortsatte henover sommeren:

- Aktivitetsmæssigt har niveauet siden foråret 2010 generelt været stigende. Forespørgslerne, tilbuddene og de større projekter er her i eftersommeren rent faktisk kommet på ’bogen’, og rent produktionsmæssigt må vi nu – heldigvis – igen ud og kigge på ansættelser i produktionen, fortæller Henrik Arnt.

Krisen har ændret branchen
Undervejs i finanskrisen er mængden af tomme kontorlokaler steget kraftigt, og som producent af møbler til erhvervssegmentet er det en virkelighed, som Fumac i høj grad må forholde sig til:

- Bare i Århus er antallet af tomme kontorer steget med 39 % det seneste år. Hertil skal man lægge, at der givetvis også stadigvæk står ledige skriveborde, som umiddelbart kan anvendes uden, at der skal indkøbes nye, siger Henrik Arnt.

Samtidig vidner prognoser om, at den øgede konkurrence er godt på vej til at skabe en møbelbranche med markant færre udbydere. Ifølge marketingchefen vil det i fremtiden kræve et endnu større engagement fra producenternes side sammen med det tilbageværende detailled.

Slutbrugerne er i dag langt mere vidensparate end tidligere og søger selv informationer i markedet. Her skal en møbelproducent som Fumac være parat med løsninger og hjælp:

- Som producenter skal vi – ikke mindst via digitale medier – bakke op med information og salgsværktøjer til forhandlerne. Herudover opstår der måske også et behov for, at interne eksperter fra produktionen kommer med ud i 'marken', så vi sikrer et hurtigt flow i opgaveløsningerne, vurderer Henrik Arnt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.392