23948sdkhjf

Tilfredshed hos Inwido trods produktionsproblemer

Vækst i salget i regnskabsårets 2. kvartal og 21 procent for hele første halvår 2017 gav Inwido en nettoomsætning på 3,03 mia. svenske kr. (2,34 mia. kr.)

Inwidos ordrebookinger voksede med 10 procent i 2. kvartal, og ordrebeholdningen var 20 procent større end samme tid året før.  

- Men indtjeningerne I 2. kvartal var lavere end ventet. Efter 11 på hinanden følgende kvartaler med rekorder, blev driftsresultatet 193 mio. svenske kr. (mod 208 mio. svenske kr. året før, red.), hvilket medførte en driftsmargin på 11,5 procent (14,2 procent året før) i kvartalet samt 9,1 procent (9,7 procent året før) i først halvår, forklarer Inwidos CEO, Håkan Jeppson, i en kommentar til regnskabet.

- Indtjeningen er blevet negativt påvirket af produktionsforstyrrelser, hovedsageligt i Sverigeog USA, som hovedsageligt skyldtes forsinkelser i leveringer af råvarer, forskellige midlertidige problemer i dele af salgsorganisationen i Finland, og det faktum, at påsken faldt i 2. kvartal i år. Øget salg i byggeri havde også en negativ mix effekt i både Sverige og Finland, fortsætter han.

- Overordnet har vi et godt halvår bag os. Kombineret med stabil efterspørgsel på vores produkter og et positivt forbrugertillidsindeks i de fleste af vores markeder, ser vi frem mod resten af 2017 med tillid, slutter han.

I Danmark omfatter Inwidos aktiviteter KPK Døre & Vinduer i Nykøbing Mors, Outline Vinduer i Farsø, Frovin Vinduer & Døre samt vinduesbrandet Art Andersen CPH.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094