23948sdkhjf

FDB-museum klar med navn

Museumsdrømmen i Tarm Møbelfabriks gamle lokaler har fået navn.

FDB Furniture Station bliver navnet på projektet i den gamle stationsbygning i Tarm, der skal formidle historien om FDB. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Museet får til huse i de gamle Tarm Møbelfabriks lokaler, der i en tid stod til nedrivning, indtil lokale kræfter gik sammen og omdannede fabrikken til drømmen om et museum med FDB-møbler.

Med navnet på plads og et budget på tre millioner kroner, håber arbejdsgruppen at få del i Realdania-midler for at kunne gøre deres drøm til virkelighed. 

- Der er rigtig mange om buddet, og det kræver et godt projekt at få del i det, siger Mette Preddey til dagbladet.

Hun er er medlem af arbejdsgruppen og kontaktperson til Realdania. Desuden udgøres arbejdsgruppen af Gunnar Thorup og Lotte Finnerup.

200 likes 
Nu er det op til menigmand at sende FDB Furniture Station i armene på Realdanias bedømmelseskomite: Får projektet 200 likes på Realdanias Underværker-facebookside bliver projektet taget op og bedømt af kommiteen.

Desuden skal arbejdsgruppen sende en ansøgning til den kommunale vækstpulje for også at få midler derfra. 

Andre overtog
FDB's egenproduktion i Tarm sluttede i 1980, men andre fabrikker overtog tegningerne til møblerne - blandt andre Kvist Industries i Årre - og i 2013 blev FDB Møbler genoplivet som møbelbrand og med gamle klassikere i nyproduktion.

Fra 2015 til 2016 steg omsætningen på FDB-møblerne med 15 procent. Møblerne forhandles dels i Coops webbutik, dels udvalgte Coop-butikker og i øvrigt også i de 2 - og snart 3 - rendyrkede FDB-møbelbutikker, som findes i Gilleleje, Lyngby og snart også i Strib ved Middelfart.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078